Tamer Heper Hukuki yardım alın
HABERİ PAYLAŞ

Hukuki yardım alın

SSK emeklisi iken bir işyerinde çalışmaya başladım. Çalışmaya başlarken bir sözleşme yaptık ama bir örneğini bana vermediler. Sonra yönetim değişti, şimdi işime son veriyorlar. Sözleşmemi istedim ‘yok’ dediler. Bu halde haklarım nelerdir? T.T.

Sizin durumunuzda olan biri için, emekli olmasaydınız haklarınız ne idiyse o haklara sahipsiniz. Sizin durumunuzda olan birinin, normal çalışandan farkı, emeklilik nedeni ile işten ayrılma ve bu nedenle kıdem tazminatı talep hakkının olmayışıdır. Zira iki defa emekli olunamaz. Elinizde sözleşme olmadığına göre yasada belirlenmiş haklarınızı talep edeceksiniz yani ihbar ve kıdem tazminatı, varsa fazla mesai veya işe iade talepleriniz olabilir. Bunlar dava konusu olacak gibi, ancak bunları takip etmek için kendi başınıza hareket etmeyin, bir hukukçudan yardım alın. Zira bazı hesaplamalar gerekebileceği gibi çalışma şartlarınıza göre tam olarak haklarınızın bunlardan hangisi olduğunu birlikte belirleyin. Benim yanıtım genel bir çerçevedir, unutmayın.

Haberin Devamı

Kolayı bu

Köşenizi, aile büyüğünü ziyaretimde mutlaka okurum. Çok yararlanıyorum. Geçen gün trafik konusunda yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Ben de hız limitlerinden son derece şikayetçiyim. Ben ileri gittim ve İçişleri Bakanlığı’na e-mail gönderdim. Hatta yanıt aldım ama aldığım yanıt bir eğitim semineri ve nasihat niteliği taşıyordu. Elli yıldır yolardayım ve bu hız limitlerinin bugünün teknolojisinin çok altında kaldığını görüyorum. Bu konuda kamuoyu oluşturmak gerektiğine inanıyorum. Saygılarımla. A.T.

Sevgili okuyucum, bizim gazeteyi ve köşemi öyle konu komşu akrabadan okuyanlara yanıt vermiyorum. Hergün alıp izleyeceksiniz, bundan sonra sınav yapacağım. Devamlı izleyenlere yanıt vereceğim, arada bir izleyenlere yanıt yok… Evet, şaka bir yana konu önemli bir problem. Ancak bu problem bütçeye önemli bir gelir kaynağı. Onun için değiştirmeye niyetleri yok, bu yüzden de (size ne nasihat çektiler bilmiyorum ama) bizler şehirlerarası yollarda 30 kilometreye mahkum bırakılıp bol bol ceza yiyeceğiz. Biliyorum, şimdi trafik kazalarında ölenlerden, zayiattan, insan hayatının değerinden dem vurulacak. Elbette insan değerli iyi ama tek trafik kuralı 30 kilometre yazan yolda 60 kilometre ile gitmek mi? Bugünün yollarında 30 kilometre ile giden bir aracı kim takip eder. Bu husus başlı başına bir kaza nedeni. Bu sınırlar içinde yol alan bir araç gideceği yere kaç günde gider hiç düşünüyor musunuz? Yollarda iki-üç sıra park eden var bu suç değil, yollarda slalom yapan gençler var bu suç değil, yaya geçidine aldırmayan binlerce araç var bu suç değil, ehliyetsiz kullanılan bir sürü araç var bu da suç değil, tek suç şehirlerarası yolda teknoloji ve yol şartlarına uygun araç kullanmak. Çünkü kolaylarına geliyor. Dur bir noktada, çevir her geleni yaz cezayı, hem puan topla hem ceza topla, kolay iş.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder