Siyaset 'Hükümet askeri kasıtlı olarak yıpratıyor'
Paylaş
'Hükümet askeri kasıtlı olarak yıpratıyor'

CHP lideri Deniz Baykal, hükümetin maksatlı olarak orduyu yıpratmaya çalıştığını söyledi

KASITLI YIPRATMA’

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti hükümetinin Türk Silahlı Kuvvetleri’ni (TSK) yıpratmak için sinsi bir psikolojk savaş yürüttüğünü öne sürdü.

CHP Parti Meclisi öncesi soruları yanıtlayan Baykal’a Yüksek Askeri Şura’dan çıkan “Son dönemde TSK’ya karşı yürütülen asimetrik psikolojik harekât konusunda bilgi verilmiştir” ibaresi hatırlatıldı. Baykal şöyle konuştu:

‘APTALLIK OLUR’

Hükümetin TSK’ya karşı yürütülen bu asimetrik psikolojik savaşın bir parçası olduğundan şahsen hiçbir şekilde kuşkum yoktur. Tersi kendi kendini aldatmadan ibarettir. Bunu belli bir platformda dile getirenler bu tespiti yaptılar mı yapmadılar mı, bilmiyorum.

Şahsen hiçbir tereddüdüm yoktur ki, böyle bir kampanya iktidarın himayesi olmadan hiçbir şekilde götürülemez. Bunu düşünmek safdilliğin ötesinde aptallıktır.

‘DTP ÖCALAN’DIR’

CHP Lideri Baykal, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın İmralı’daki hücresiyle ilgili tartışmalar için de şu değerlendirmeyi yaptı: Buna inanan var mı Allah aşkına? Olay İmralı’daki şartlar meselesi değil.

İmralı’yı meşru, muteber siyasi şahsiyet haline getirmek istiyorlar. ‘DTP’yi PKK’dan ayrıştırmaya çalışıyorsunuz, ikisi bir’ demiştik. DTP İmralı’dır, Öcalan’dır. Gelinen noktada doğruluğumuz ortaya çıktı.

Haberin Devamı