Siyaset Hükümet 'hayır' demeyi yasaklıyor
Paylaş
Hükümet 'hayır' demeyi yasaklıyor

Hükümet 'hayır' demeyi yasaklıyor

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Dün darbe Anayasası’na ’hayır’ demek yasaklanıyordu, bugün de Hükümet ’hayır’ demeyi yasaklıyor"dedi.

Haberin Devamı

Vural, Manisa programı kapsamında Karaköy bölgesindeki esnafı ziyaret etti. Ziyaret sırasında, bir kişinin, köprüye asılı "hayır" yazılı pankartın bu sabah indirildiğini söylemesi üzerine Vural, şöyle dedi:

"Hükümet her türlü imkanı kullanarak vatandaşlara ’evet’ oyu vermesi yönünde baskı yapıyor. Dün, darbe Anayasası’na ’hayır’ demek yasaklanıyordu, bugün de Hükümet ’hayır’ demeyi yasaklıyor. O zaman Evren Paşa, bu gün de Recep Paşa ’hayır’ pankartlarını indirtiyor. Milleti zorla, zorbalıkla ’evet’ demeye zorluyor, utanç verici bir tablo. Bir sürü meslek kuruluşuna, Hükümetin ve AK Partinin baskısı altında zorla ’evet’ dedirtiliyor."

Oktay Vural, valiler ve kaymakamların MHP’ye karşı olduğunu ve "hayır" diyenlere baskı uyguladığını iddia ederek, şunları söyledi:
"Muhtarlara ’yok size KÖYDES projesi vermeyiz’ diye baskı... Yeter artık, bu ülkenin vatandaşlarına böyle baskı uygulanır mı? Ne günlere kaldık. Tayyip Erdoğan, bu milletin iradesiyle geldi. Yaptığı uygulamalarla ayağına postal giymiş, şimdi de yargının cüppesini giyerek, millete zulüm iktidarı yaşatmak istiyor. Pabuç mu bırakacağız bunlara? Biz Allah’a şükür sesimizi de soluğumuzu da esirgemeyeceğiz ve bunun hesabı sorulacak. Herkes kendisine gelsin koca koca adamlar, meslek kuruluşları başkanları, bilmem neleri ’evet’ diyor. Şu reklamlara bakın. Bu paralar, bu değirmenin suyu nereden geliyor?"

Haberin Devamı