Siyaset Hükümet ikinci şoku yaşamadı
Paylaş
Hükümet ikinci şoku yaşamadı

Anayayasa Mahkemesi'nin yapısını düzenleyen 17. madde 69 hayır oyun karşılık 337 evet oyu ile kabul edildi

Anayasa paketinin "Hakîmler ve Savcıların Denetimi" başlıklı 15. maddesi 70 ret oyuna karşılık 338 evet oyu ile kabul edildi.

Askere sivil yargı yolu açılmasını öngören 16. madde için yapılan gizli oylamaya 410 milletvekili katılırken, 336 kabul oyuna karşı 72 ret oyu

16. Madde ile, Anayasa’nın "Askeri Yargı" başlıklı 145. maddesinde değişiklik yapılıyor. Askeri yargının görev alanı yeniden belirleniyor. Buna göre, askeri yargı, askeri mahkemeler ve disiplin mahkemeleri tarafından yürütülecek.

Askeri mahkemeler, asker kişiler tarafından işlenen askeri suçlar ile bunların asker kişiler aleyhine veya askerlik hizmet ve görevleriyle ilgili olarak işledikleri suçlara ait davalara bakmakla görevli olacak.

Devletin güvenliğine, anayasal düzene ve düzenin işleyişine karşı suçlara ait davalar her durumda adliye mahkemelerinde görülecek. Siviller, savaş hali dışında askeri mahkemelerde yargılanamayacak.

ANAYASA MAHKEMESİ'NE DÜZENLEME GELİYOR

Parti kapatmayı zorlaştıran 8. maddenin paketten düşmesinin ardından, yeniden muhtemel fire tartışmaları da başlatabilecek olan madde, Anayasa Mahkemesi’nin yapısını düzenleyen 17. madde ise 337 evet oyu ile kabul edildi.

Haberin Devamı