Ekonomi Hükümet kamuya fazladan 13 bin 750 memur alacak

Hükümet kamuya fazladan 13 bin 750 memur alacak

Paylaş
Hükümet kamuya fazladan 13 bin 750 memur alacak

2010 yılı bütçe görüşmelerinde Ak Partili vekillerin önergesiyle kamu kurum ve kuruluşlarına alınacak personel sayısı iki katına çıkarıldı

EK PERSONELE YOL AÇILDI

Haberin Devamı

2010 yılı bütçe görüşmelerinde Ak Partili vekillerin verdiği önerge ile kamu kurumlarına alınacak personel sayısı iki katına çıkarılırken, kamuda boş bulunan teftiş elemanı kadrosunda atama sınırı kaldırıldı.

Böylece kamu kurumlarına fazladan 13 bin 750 personel alımının önü açıldı. Ayrıca Maliye Bakanlığı’nın kayıtdışı ekonomiyle mücadele kapsamında teftişini artırmak için denetim elemanı kadrosunda sınır kaldırıldı. Bu düzenleme, ‘seçim yatırımı mı?’ sorusunu gündeme getirdi.

SINIR YÜZDE 50’YE ÇIKTI

Kamu idarelerinin 2010’da açıktan veya naklen atama suretiyle kullanabilecekleri kadro sayısı 2009 yılı emeklilik, istifa, ölüm veya nakil sebebiyle anılan personel sayısının yüzde 25’i olarak tespit edilmişti. Ancak bu oran, verilen önerge ile yüzde 50’ye çıkarıldı.

Haberin Devamı

Bu kapsamda önümüzdeki yıl kamuya 27 bin 500 memurun alınmasının önü açıldı. Tasarıya göre, üniversitelere yeni yılda 4 bin memurun yanı sıra 7 bin (bu rakam tasarıda 5 bindi) akademik personel alma hakkı tanınıyor.