Gündem İstanbul'da 1 Mayıs kutlamaları Bakırköy'de yapılacak

İstanbul'da 1 Mayıs kutlamaları Bakırköy'de yapılacak

Paylaş
İstanbul'da 1 Mayıs kutlamaları Bakırköy'de yapılacak

1 Mayıs İşçi Bayramı'nın Taksim'de kutlanıp kutlanmayacağı belli oldu. DİSK, 1 Mayıs kutlamalarını Taksim yerine Bakırköy'de yapacak

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası, 1 Mayıs kararını açıkladı. DİSK Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında kararı açıklayan DİSK Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin tüm alanlarında coşku içerisinde kitlesel, yan yana, omuz omuza kutlanması konusunda çalışmalar yaptıklarını anlattı.

"TAKSİM SEVDAMIZDAN VAZGEÇMEDİK"


Bir soru üzerine "Taksim sevdamızdan vazgeçmedik" diyen Kani Beko, "Ancak buradaki temsilcilerle biraraya geldik. İçişleri bakanıyla 2 saat toplantı yaptık. İstanbul valisiyle 2 saat toplantı yaptık. Güvenlik gerekçesiyle bize Taksim'i açamayacaklarını söylediler. Güvenlik her şeyden önemli. Güvenli 1 Mayıs olabilmesi için Bakırköy olması bizim açımızdan daha iyi olur dedik" diye konuştu.

ÇALIŞMA BAKANI DA AÇIKLAMA YAPMIŞTI


Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Taksim ve 1 Mayıs'la ilgili konuştu. Bakan Müezzinoğlu "1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak için ısrarlı olunmamalı. 1 Mayıs için güvenlik öncelikli konudur. 1 Mayıs'ı Ankara'da Tandoğan'da kutlayacağız" dedi.