Ekonomi Hükümete 22 Şubat uyarısı

Hükümete 22 Şubat uyarısı

Paylaş
Hükümete 22 Şubat uyarısı

22 Şubat'ta DİSK'te toplanacak sendikaların başta genel grev olmak üzere önemli kararlar alabileceğini söyleyen Tekgıda-İş'in Başkanı Türkel, “Çadırlarımızı sökerlerse çok daha güzellerini yaparız” dedi

GEREĞİ NEYSE YAPILACAK

Haberin Devamı

Özlük haklarıyla başka kamu kurumlarına geçirilmedikleri için iki ayı aşkın süredir Ankara’da eylem yapan Tekel işçilerinin sendikası Tekgıda-İş’in Başkanı Mustafa Türkel, hükümeti ‘22 Şubat’ için uyardı.

O tarihte konfederasyonların DİSK’te toplantı yapacağını belirten Türkel, “Oradan önemli kararlar çıkacak. Genel grevin koşulları oluşmak zorunda. Ankara’da, Sakarya’da 10 bin Tekel işçisi olduğu gün diğer sendikalar binlerle gelecek. En etkin eylem neyse sendikalar bu kararı alacak” dedi.

YIKARSA GÜZELİNİ YAPARIZ

Türkel, polisin ay sonunda eyleme müdahale edeceği konusunda şöyle konuştu: “Abdi İpekçi’de bunu yaptılar, Türkiye’nin vicdanını harekete geçirdiler. Sakarya’da müdahale ederlerse dünyanın vicdanını harekete geçirirler. Asla müdahalelere ve şiddete, şiddetle karşılık vermeyeceğiz. Polis çadırları yıkacak, onların müdahalesi o. Çadırların daha güzellerini yapacağız. Çadırlara su sıkıp kullanılmaz hale getirecekler. Biz bu sefer daha güzel ve hepsini tek tip yapacağız.”

Haberin Devamı

BELEDİYELER ALSIN,DİRENİŞ DURSUN

Tekgıda-İş Başkanı Mustafa Türkel, Başbakan’ın önerdiği gibi belediyelerin işçi almasının İçişleri Bakanlığı’nın kadro tahsisi, Maliye’nin kadro ve ekonomik destek vermesiyle mümkün olabileceğini söyledi.

Herhangi bir belediyenin Tekel işçisi alabilmesi için Bakanlar Kurulu’nun belediyelere yetki vermesi gerektiğini ifade eden Türkel, Tekel işçilerinin belediyelere alınma kararı çıktığı takdirde ertesi gün eylemlerine son vereceklerini de söyledi.