Dünya Hükümeti sarsan anne kız kavgası

Hükümeti sarsan anne kız kavgası

Paylaş
Hükümeti sarsan anne kız kavgası

Hükümeti sarsan anne kız kavgası

Fransız kozmetik devi L’Oreal’in sahibi ve Fransa’nın en zengin kadını olan Liliane Bettencourt (87), fotoğrafçı bir arkadaşına 1 milyar euro hediye etmişti. Bunun üzerine kızı Francoise Bettencourt-Meyers dava açarak annesinin bunadığını öne sürmüş ve fotoğrafçıya verilen paranın iadesini istemişti.

Haberin Devamı

Dava devam ederken Liliane Betancourt’un evinde kaydedilen bir ses kaydı ortaya çıkmıştı. Ses kaydında Liliane Betancourt’un vergi kaçırdığı anlaşılıyordu. Yapılan incelemelerde o dönem vergi indiriminden sorumlu bakan Eric Woerth’in eşinin Bettencourt için çalıştığı ortaya çıktı. Bu yüzden Bakan Woerth’in vergi indirimine göz yumduğu öne sürüldü.

Skandal Sarkozy’ye ulaştı

Siyasi bir skandala dönüşen davaya dün Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin de adı karıştı. Fransız Mediapart internet sitesinde dün yayınlanan habere göre Sarkozy, cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında Liliane Bettencourt’dan 150 bin euro nakit para aldı.

Ayrıca Sarkozy’nin 1983-2002 yılları arasında Neully Belediye Başkanı olduğu dönemde de Liliane Bettencourt’tan sık sık para aldığı öne sürüldü. Sarkozy ise iddiaları yalanladı

Haberin Devamı