Siyaset 'Hükümetin olumsuz tabloyu tersine çevirme çabası'
Paylaş
'Hükümetin olumsuz tabloyu tersine çevirme çabası'

CHP ideri Kılıçdaroğlu, 'Ergenekon Savcısı' Zekeriya Öz'ün terfi ettirilerek özel yetkilerinin alınmasını böyle yorumladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, HSYK kararnamesince Zekeriya Öz'ün atandığının hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Bir kişi uzun süre kullanıldı sonra bir tarafa atıldı. 'Yargının işine karışmam' diyorsunuz ama karışıyorsunuz. Zekeriya Öz ile ilgili kararı siz aldınız. Bu atamalar, hükümetin olumsuz tabloyu tersine çevirme operasyonudur. Zekeriya Öz terfi ettirildi ya da başka bir 'Zekeriya Öz' getirilecek, ne fark eder? Önemli olan karar mercinin tarafsız olması, bunlar iddia makamı. Yargıtay'ın kararı çıktı bunlar tarafsız değildir diye. Yargı tarafsız olmadıktan sonra 3 tane Zekeriya Öz alırlar, 7 tane Zekeriya Öz atarlar.

"KHK'LARA OLAĞANÜSTÜ HALLERDE BAŞVURULUR"

Kanun Hükmünde Kararneme'lerle ilgili soruya ise Kılıçdaroğlu, "Parlamento her an çalışmaya hazırdır. Tatile girmeye de gerek yoktur. Bakanlıkların birleşmesi gerekiyorsa meclise getirirler, belki biz de destek veririz. Ama KHK'lar, parlamentoyu feshetmektir. KHK, olağanüstü hallerde başvurulması gereken bir yoldur. O kadar milletvekiliniz var, istediğinizi yapıyorsunuz, Anayasa'yı bile değiştirdiniz. Neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsunuz?" şeklinde yanıt verdi.

>>> BU DA BAŞBAKAN'IN 'ZEKERİYA ÖZ' AÇIKLAMASI

Haberin Devamı