Siyaset 'Hükümetin PKK'yı koruma duygusu, insana acı veriyor'
Paylaş
'Hükümetin PKK'yı koruma duygusu, insana acı veriyor'

CHP lideri Deniz Baykal, Tokat'taki saldırıyı PKK'nın üstlenmesinin, hükümetin komplo teorilerinin yanlışlığını ortaya koyduğunu söyledi

CHP Genel merkezinden yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Deniz Baykal, bazı gazetecilerin güncel olaylarla ilgili sorularını yanıtladı.

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Anamuhalefet Partisinin Genel Başkanı’nın 3.5 yıldır neden görüşmediği sorgulanıyor" sözleri üzerine Baykal, "Yaşananlar, geldiğimiz nokta, biz görüşmediğimiz için ortaya çıkmış değildir. Tam tersi, bu yaşananlar ve ortaya çıkan tablo görüşmenin engelleyicisidir. Yani, görüşmememizin sebebi değil, sonucudur bu durum" dedi.

"2004'TE HERKESE ÇAĞRI YAPMIŞTIK"

Baykal, 2004 yılında "kadınlara, erkeklere" bir çağrı yaparak, herkesi Türkiye’ye sahip çıkmaya çağırdığını ifade ederek, şunları kaydetti: "O zaman ne Kürt açılımı vardı ortada ne Anayasa Mahkemesinin kapatma davası ne de kapatma davasının sonucunda verilen, ’AKP laiklik karşıtı eylemlerin odağıdır’ kararı vardı.

Bu hükümetin tehlikeli bir istikamete girdiğini söylediğim zaman kimse işin ciddiyetinin farkında değildi ve bu sözlere aldırmıyordu. Ancak iktidarın tehlikeli yol aldığı ve treni raydan çıkarmaya doğru gittiği anlaşılmaya başlayınca, bu gerçek herkes tarafından görülebilir hale gelince bize dönüldü ve ’ne oluyor kardeşim şunu bir toparlayın’ denilmeye başlandı. Türkiye’nin bu hale gelişinin de görüşmenin olmamasının sorumlusu da muhalefet değildir."

"KOMPLO TEORİLERİ ÜRETMEK HÜKÜMETE YAKIŞMIYOR"

"Tokat’taki terör saldırısıyla ilgili spekülasyonlar yapılıyor. Bu spekülasyonlara ne diyorsunuz?" sorusuna Baykal, şu yanıtı verdi: "Komplo teorisi üretmek bir hükümete yakışmıyor. Hükümet neyin ne olduğunu ortaya koyma durumundadır.

Neyin ne olduğunu ortaya koyamıyorsa komplo teorilerinden medet umarak, içine girdiği yanlış istikameti savunmaya çalışıyorsa durum düşündüğümüzden daha da vahimdir. PKK’nın bunu üstlenmesi de hükümetin komplo teorileriyle böylesine önemli bir konuya yaklaşımının ne kadar yanlış olduğunu göstermektedir. PKK’yı koruma, aklama, sakınma duygusunun hükümete hakim olduğunu görmek insana gerçekten acı veriyor."

Kanlı pusuyu PKK üstlendi

Haberin Devamı