Siyaset Hükümetten Diyarbakır yorumu
Paylaş
Hükümetten Diyarbakır yorumu

Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, olaylı Diyarbakır maçına ilişkin, "Bizim arzumuz Diyarbakırspor'un yoluna 1 Lig'de devam etmesidir" dedi

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplandı. Yaklaşık 6 buçuk saat süren toplantı sonrasında Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek açıklama yaptı.

İSVEÇ'İN SOYKIRIM KARARI

İsveç’in 1915 olaylarını soykırım olarak gösteren tasarıyı kabul etmesini ele alan Çiçek, “Biz bölgemizde huzurun ve barışın tesisi için, normalleşmenin gerçekleşebilmesi için, bir kısım çabaların içerisinde olduğumuz bir dönemde, parlamentolarda bu tip kararların alınması, akla, mantığada uygun değildir, sürecede olumsuz yönde zarar verecek gelişmelerdir” dedi.

Cemil Çiçek, Olaylı Diyarbakırspor maçını değerlendirirken, bu görüntülerin Türkiye’ye yakışmadığını belirtti ve sağduyu çağrısında bulundu.

Çiçek şunları söyledi: “Spor bir barış aracıdır kardeşlik aracıdır, spora böyle bakmak lazım. Bunun dışına taşırdığımızda spor, spor olmaktan çıkar. Kin ve nefretin, husumetin, bir takım önyargıların gündeme geldiği bir kısım sahneler ortaya çıkar.

Bizim temennimiz odur ki, 1. Lig’de mücadele eden Diyarbakırspor’un yoluna bu şekilde devam etmesidir. Ama herkesin bu süreci soğukkanlı değerlendirmesi lazım. Bu görüntüler ne Diyarbakır’ın lehinedir, ne başka bir ilimizin lehinedir, ne Türkiye’nin lehinedir.

Bu görüntüler artık Türkiye’ye yakışmıyor. Herkesin sorumlu davranması lazım, en evvel, spor klüplerimizin başında olanlar dahil, konuları değerlendirirken son derece soğukkanlı, yatıştırıcı, birliği beraberliği, kardeşliği ve sporun amacını göz önünde bulundurarak, açıklamaları yapmaları gerekir. Ama bizim arzumuz Diyarbakırspor’un yoluna devam etmiş olmasıdır.”

ELAZIĞ’DAKİ DEPREM

Toplantıda Elazığ’da ki depremi ele aldıklarını belirten Çiçek, deprem bölgesinde çalışma başlattıklarını, TOki kanalıyla konutların yeniden yapılandırılacağını söyledi.

Cemil Çiçek, afette büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını kaybedenlerin de, zararlarının hazine tarafından karşılanacağını söyledi.

2

Haberin Devamı