Ekonomi Hükümetten esnafa destek paketi

Hükümetten esnafa destek paketi

Paylaş
Hükümetten esnafa destek paketi

Başbakan Erdoğan 'AVM'ler pazar günü kapanmaz' dedi, esnaf ve sanatkar açılımında düğmeye bastı

6 bakanla birlikte geldi

Başbakan Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, devlet bakanları Zafer Çağlayan ve Cevdet Yılmaz’la birlikte dün İstanbul’da düzenlediği toplantıyla esnafa destek paketini (ESDEP) açıkladı.

Türkiye’de 1.9 milyon esnaf bulunduğunu belirten Erdoğan, planın 7 ana ve 30 alt başlıktan oluştuğunu söyledi. Paketin milyonlarca kişiyi ilgilendirdiğini söyleyen Erdoğan, 7 ana başlığı şöyle sıraladı:

7 ana başlıkta topladı

“Kredi ve finansman şartlarının iyileştirilmesi, vergi, istihdam ve diğer yükümlülüklerin azaltılması, eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin geliştirilmesi, yenilikçilik ve girişimciliğin geliştirilmesi, altyapı, kümelenme ve ortaklık faaliyetlerinin desteklenmesi, hukuki düzenlemelerin yapılması esnaf ve sanatkarların Avrupa Birliği programlarından faydalanmasının sağlanması.” Başbakan Erdoğan, bu 7 ana başlık altında 30 tedbir belirlediklerine dikkat çekti.

Krediye erişim kolaylaşacak

Bu tedbirlerin hangi kurumlarca ve hangi takvimde yapılacağını programa bağladıklarını kaydeden Erdoğan, eylem planının esnaf ve sanatkarlara küresel pazarlarda rekabet gücü kazandırmayı amaçladığını da vurguladı.

Erdoğan, “Halkbank tarafından kullandırılan krediye erişimi artırmak için, esnaf ve sanatkarlara yüzde 50 faiz desteğine devam edeceğiz” diyerek, Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın’a, burada en ufak bir sapma istemediklerini vurguladı.

KOSGEB özel öncelik verecek

Esnaf ve sanatkarı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destek programlarında öncelikli hale getireceklerini söyleyen Erdoğan, önümüzdeki dönemde, bu kurum aracılığıyla araştırma-geliştirme, güç birliği ve girişimcilik gibi alanları proje tabanlı yöntemlerle destekleyeceklerini ifade etti.

Erdoğan, “Yeni destek projemiz, nokta atışı olacak, küçük işletmelerin ve esnafın yapısal dönüşümlerini hızlandıracak ve yönlendirici olacak” dedi.

2

Haberin Devamı