Magazin Hülya istedi yönetmen değişti

Hülya istedi yönetmen değişti

Paylaş
Hülya istedi yönetmen değişti

Üç yıl aradan sonra “72. Koğuş” isimli filmle sinemaya dönmeye hazırlanan Hülya Avşar, projeye yeterince konsantre olacağına inanmadığı yönetmeni değiştirtti

Yakın arkadaşı Yavuz Bingöl’ün Kerem Alışık’la birlikte çekeceği ‘72. Koğuş’ta oynamaya karar veren Avşar, Orhan Kemal’in aynı adlı romanından yola çıkılarak çekilecek film için titiz bir hazırlık sürecine girdi.

Haberin Devamı

Ünlü sanatçı, Fatma isimli bir mahkûmu oynayacağı film için yapılan toplantılarda, yönetmen Biket İlhan’ın başka bir filmin daha hazırlığını yürüttüğünü öğrenince rahatsız oldu. Avşar, filmin yapımcıları Alışık ve Bingöl’e, İlhan ile çalışmak istemediğini söyledi. Çekimlerine 1 Ekim’de başlayacakları ilk filmlerinde star bir isimle çalışmak isteyen Bingöl ve Alışık da Avşar’ın ricasını kırmadı ve Biket İlhan yerine Nesli Çölgeçen ile anlaşıldı.

'BENİ İLGİLENDİRMİYOR'

Değişikliğini kendisinin istediğini doğrulayan Avşar, “Biket Hanım’ın başka bir film çalışması daha varmış. Filme yeterince konsantre olamayacağını düşündüm” dedi.

Kerem Alışık’ın dayısı Atilla İlhan’ın eski eşi olan Biket İlhan ise “Hülya Avşar’ın böyle bir isteği olup olmadığını bilmiyorum, beni hiç ilgilendirmiyor. Bu konudaki bir polemiğin içinde yer almam ama filmi ben yönetmeyeceğim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başından beri tereddütleri olduğunu söyleyen İlhan, “Onlar kendi kafalarında bir proje geliştirmiş, oyuncu kadrosunu, senaryoyu hazırlamışlar. Hülya da onların projelerinin bir parçası. Avşar iyi bir oyuncudur, bununla ilgili bir şeyi kastetmiyorum ama o film, onların projesiydi. Nazım Hikmet’in filmini çekmiş bir yönetmen olarak başkasının projesini yönetmek bu saatten sonra bana zor geliyor.”