Magazin Hülya Koçyiğit sözünde durdu

Hülya Koçyiğit sözünde durdu

Paylaş
Hülya Koçyiğit sözünde durdu

Elazığ'da 42 kişinin yaşamanı yitirdiği depremde yaralı kurtulan ve hastanede tedavisi süren 12 yaşındaki Mikail Yıldırım'ı önceki gün ziyaret eden ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit, söz verdiği bisikleti gönderdi

Elazığ’da geçen 8 Mart pazartesi günü sabah saat 04.32’de 42 kişinin ölümüne neden olan merkez üssü Karakoçan İlçesi Başyurt Beldesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremde Yukarı Demirci Köyü’nde enkaz altından yaralı çıkarılan İlköğretim Okulu öğrencisi Mikail Yıldırım’ın tedavisi sürüyor. Depremda ağabeyi 18 yaşındaki Yunus, kız kardeşi 10 yaşındaki Hülya Yıldırım’ı kaybeden Mikail Yıldırım’dan kardeşlerin öldüğü hala gizleniyor.

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaralıları ziyareti sırasında yakından ilgilendiği Yıldırım’ı, deprem bölgesine okul yaptırmak için bölgeye gelen Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in eşi Revna Demirören ile birlikte ziyaret eden ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit de özel ilgi gösterdi.

Beşiktaş forması verilen ziyaret sırasında Mikail Yıldırım, Koçyiğit’ten bir de bisiklet istedi. Koçyiğit, gecikmeden depremzede çocuğun istediği bisikleti gönderdi. Bisikleti hastanede alan küçük Mikail büyük sevinç yaşadı. İyileşip biran önce okuluna gitmek istediğini söyleyen Mikail Yıldırım, Başbakan Erdoğan, Hülya Koçyiğit’in ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Hüya Koçyiğit’ten bisiklet istemiştim, bana gönderdi. Kendisine çok teşekkür ederim” dedi.

ÖĞRENCİLER DERS BAŞI YAPTI

Depremde hasar gören okullar nedeniyle Okçular, Yukarı Kanatlı, Aşağı Mirahmet ve Karasungur köylerindeki öğrenciler, servislerle Bayramyazı Köyü İlköğretim Okulu’na getirilerek dersbaşı yaptırıldı. Bu arada okulları kullanılamaz hale gelen Kayalık, Yukarı Demirci ve Yoncalıbayır Köyü’ndeki öğrenciler ies Kovancılar Mimar Sinan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda (YİBO) eğitim göreceği belirtildi.

Şahismail GEZİCİ/ ELAZIĞ,(DHA)

Haberin Devamı