Kültür - Sanat Hülya Yalçın bambaşka bir teknikle sanatseverlerle buluşuyor
Paylaş
Hülya Yalçın bambaşka bir teknikle sanatseverlerle buluşuyor

Sanatçı Hülya Yalçın'ın 15 Nisan'da Ankara'daki Gözde Sanat Galerisi'nde açılacak sergisi, 10 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilir

Hülya Yalçın’ın resimleri, figür dili güçlü, renkleri duyarlı, isimlerini kendisi doğuran, içtenlikli, masalsı ve oldukça güçlü bir anlatımla sizi düşlerinin içine çeker. Dinginlik, huzur, gözlerinizden kalbinize ve beyninize eş zamanlı bir akışı hissedebildiginiz, herkesin baktığında sadece görmediği, içinde hissettiği öyküler anlatır.

Toplumsal değerlerin ve eğilimlerin değiştiği, sevgilerin yokolduğu, insanların yalnızlığa itildiği, değişen bir dünyada yaşamaya başladık ya da zorlanıyoruz. Çevremize örülen duvarları yıkmak, sevgi ve güzellikleri üretmek adına sanatçı ve insan olmanın sorumluluğuyla, yaşadığımız dünyada yerimi almak istiyorum‘ diyor sanatçı Hülya Yalçın… Ve ekliyor: İnsanları ve toplumu ilgilendiren her konuda söz almak, birşeyler söylemek, güzellikleri birlikte yaşayabilmek, paylaşabilmek adına üretiyorum.

Bu son sergisinde sanatçı, yeni geliştirdiği bir teknikle yaratılarını sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Daha önce genellikle özgün baskılarıyla tanıdığımız Hülya Yalçın bu sefer bambaşka bir teknik serüveninde aynı duyarlı ve yaratıcı yaklaşımları ve ileri düzeydeki renk-doku becerisiyle, kedi-kadın-doğa-çocuk özneleri iç sesiyle canlandırmıştır.

Hülya Yalçın kimdir?

1974’te İzmir Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü Grafik Dalı’nı bitiren sanatçı , metal gravür, ağaç baskı, linol baskı alanlarına yoğunlaşmıştır. Yurtiçi ve yurtdışında sayısız sergiler açan sanatçı ayrıca birçok ödülün de sahibidir. Ayrıca, yurtdışı ve yurtiçi özel koleksiyonlarda, resmi kurum ve
kuruluşlarda eserleri bulunmaktadır. Çalışmalarını İzmir’deki atölyesindesürdürmektedir.

Hülya Yalçın BRHD (Birleşmiş Ressamlar Heykeltraşlar Derneği), F. A. M. Akdeniz Ülkeleri Kadın Sanatçıları derneği, Özgün baskıresim Sanatçıları Derneği ve ART Groupe SLOTURK üyesidir.

Kişisel Sergiler:
İzmir’de 20, İstanbul’da 5, Ankara’da 4, Diğer İllerde 4 olmak üzere toplam 33 Kişisel sergi gerçekleştirdi.

Yurtdışı Sergileri:
Amerika, Hollanda, Yunanistan (2), Pakistan, Avusturya (3), Kosova, Almanya (2), İngiltere, İtalya, İsviçre, Slovenya, Polonya ‘da düzenlenen sergilerde yer aldı.

Yarışmalı Sergileri :
10 kez Devlet Resim ve Heykel Sergisi Yarışmalarında (1977-2012 yılları arasında), DYO yarışmasında 1 kez, Çin, Bulgaristan, İngiltere, Brezilya’daki yarışmalı sergilerde 1’er kez, diğer yarışmalı sergilerde ise 4 kez yapıtları yer aldı.

Uluslararası Etkinlikleri:
2004-2013 yılları arasında yurtiçinde 8 (İzmir, Nevşehir, Çorlu), yurtdışında ise (Yunanistan, Slovenya, Avusturya’da) 4 kez uluslararası etkinliklerde yer aldı.

Ödülleri:

1974 İzmir Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü 50. Yılda Grafik Yarış. (Birincilik Ödülü)
1991 Türk Kadınlar Birliği Yarışmalı Resim Sergisi (Ödül)
1993 Türk Kadınlar Birliği Yarışmalı Resim Sergisi (Ödül)
2000 Türk Kadınlar Birliği Yarışmalı Resim Sergisi (Jüri Özel Ödülü)
2007 İ.K.K.B. Yarışmalı Sergisi (A.K.M. Ödülü)
2011 1.Uluslararası İzmir Sanat Bienali Baskıresim Ödülü
2012 6. Graphic ART Diploma of excellence (Kompozisyon ve
Teknik Ödülü) Londra- İngiltere

AÇILIŞ: 15 Nisan 2015, Saat: 18:00- 20.30

Yer: GÖZDE SANAT GALERİSİ
Portakal Çiçeği Vadisi,Kuzgun Sokak 74/A A.Ayrancı- ANKARA


Tel: (312) 442 11 31 Faks: (312) 441 10 92
www.gozdesanat.com

Sergi süresi: 15 Nisan - 10 Mayıs 2015
Açılış Saatleri: Salı – Pazar: 11.00-19.00

www.hulyayalcin.com

Haberin Devamı