Ekonomi Hurda metal paraları nasıl banknot yaptılar?

Hurda metal paraları nasıl banknot yaptılar?

Paylaş
Hurda metal paraları nasıl banknot yaptılar?

Federal Alman Devlet Bankası'nın hurdaya ayrılan metal paraları Çin'deki bir çeteye sattıktan sonra sahte Euro haline getirerek Lufthansa hostes ve bazı elemanları aracılığıyla ülkeye sokulduğu, bu paraların bankada banknota dönüştürüldüğü ortaya çıktı

Bu yöntemle 20 milyon euro’ya yakın hurda metal paranın banknota dönüştürüldüğü ortaya çıkarıldı. Uzun süreden bu yana takip edilen, aralarında hosteslerin de bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alınırken 6’sı tutuklandı.

Haberin Devamı

Skandal, Alman kanallarında 'flaş haber' olarak duyuruldu. Almanya’da yıpranmış, hurdaya ayrılmış metal paraların şebeke üyeleri tarafından Çin’deki bir çeteye ‘hurda olarak’ satıldığı belirlendi. Çin’de yeniden işlenerek kullanılabilir hale getirilen metal hurda paraların Lufthansa’da görevli hosteslerin bavulları ile kullanılabilir halde ülkeye sokulduğu ortaya çıkarıldı. Skandal, havaalanında hosteslerin bavullarının kontrol edilmesi sonucu ortaya çıkarılırken, bu yöntemin uzun süreden bu yana uygulandığı ifade edildi. Almanya’ya sokulan metal Euro’ların devlet bankasında çalışan görevliler aracılığı ile banknotlar haline getirildiği bildirildi.

HOSTESLER GÖZALTINDA

Almanya’ya bu yolla sokulan para miktarının 20 milyon euro’yu bulduğu kaydedildi. Lufthansa Havayolları’nda çalışan hostesler ile birlikte 20 kişi gözaltına alınırken, hosteslerin her seferinde 1 ve 2 metal euroların tutarının ülkeye sokulan para miktarının 10 bin euro altında olduğu için işlem yapılmadığı kaydedildi. Alman güvenlik güçlerinin şebeke üyelerini uzun süreden bu yana yakın takibe aldığı, Frankfurt Uluslar arası Havalimanı’na inen uçak hostesinin içi metal euro ile dolu bavulunu taşımakta zorlanması üzerine bunun x-ray cihazına alındığı vurgulandı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 6’sının tutuklanarak cezaevine konulduğu kaydedildi.

Haberin Devamı