Gündem Hurdacıdaki fırından binbaşı cinayeti çıktı

Hurdacıdaki fırından binbaşı cinayeti çıktı

Paylaş
Hurdacıdaki fırından binbaşı cinayeti çıktı

İstanbul Beyoğlu'nda eskiciye satılan mikrodalga fırının içinde silah, mühimmat ve el bombası çıktı. Konuyla ilgili 2 kadın gözaltına alındı

Kasımpaşa Pişmaniye Sokak’ta gezen bir hurdacı, taşınan bir evden mikro dalga fırın satın aldı. Seyyar hurdacı satın aldığı fırını Kasımpaşa’da bulunan anlaşmalı olduğu hurdacı dükkanına götürdü. Burada cihazı açan hurdacılar içinde silah, uzun namlulu silahlara ait mermiler ile el bombalarının bulunduğunu fark etti. Hurdacılar durumu polise bildirdi. Hurdacıya giden polisler, fırının satın alındığı eve gitti. Burada taşıma işlemi devam eden evin sahibi olduğu belirtilen iki kadın gözaltına alındı. Evin bulunduğu sokağa güvenlik şeridi çeken polis, eşyaların taşındığı nakliye aracına da el koydu.

İNCELEME BAŞLATILDI

Olay yeri inceleme ve bomba imha uzmanları, hem evde hem de mikrodalga fırının satıldığı hurdacıda geniş çaplı inceleme başlattı. İncelemenin tamamlanmasının ardından el bombaları ile silah ve mühimmat incelenmek üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. 2 kadının Kasımpaşa Polis Merkezi’ndeki işlemleri devam ediyor. Olayla ilgili soruşturması sürüyor.

DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

Yapılan ilk incelemelerde gözaltına alınan kadınlardan birinin oğlu olan H.Y.’nin, emekli bir binbaşının şehit edilmesin olayıyla ilgili olarak tutuklandığı, silah temin etmekle suçlandığı ve halen cezaevinde olduğu belirlendi. Ele geçirilen malzemelerin incelenmesi sürüyor.

Ümit TÜRK-Zeki GÜNAL//DHA

2