Gündem Hurşit Tolon ifade verdi

Hurşit Tolon ifade verdi

Paylaş
Hurşit Tolon ifade verdi

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Zirve Yayınevi cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi

İkinci Ergenekon davasının tutuksuz sanığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Zirve Yayınevi katliamıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında ifade verdi.
"Şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrılan Tolon, sabah 09.45’te Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi. İki araç ve korumaları ile birlikte adliyeye gelen Tolon, hakim ve savcıların kullandığı protokol kapısından adliyeye girdi. Ergenekon savcısı Cihan Kansız’a ifade veren Tolon, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Tolon’un aracının arkasındaki bavullar dikkat çekti.

Haberin Devamı

AVUKAT SEZER’DEN AÇIKLAMA

Tolon’un adliyeden ayrılmasının ardından habercilere bilgi veren avukatı İlkay Sezer, müvekkilinin Zirve Yayınevi katliamıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında ifade verdiğini belirtti. Bir gazatecinin, ‘Malatya’da Tolon’un da katıldığı konferanslar soruldu mu?" sorusu üzerine avukat Sezer, "Basında yer alan konular soruldu. Bunlarla ilgili biz de cevaplarımızı verdik. Savcı da hakkında başkaca bir işlem yapmaksızın serbest bırakılmasına karar verdi" diye konuştu.

Selahattin GÜNDAY - Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL, (DHA)