Gündem Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran'ın jeti düştü

Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran'ın jeti düştü

Paylaş
Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran'ın jeti düştü

İşadamı Hüseyin Başaran'ın 14 Nisan'da evlenecek olan kızı Mina, bekarlığa veda partisi için 7 kz arkadaşıyla birlikte özel jetiyle Dubai'ye gitmişti. İstanbul'a dönüşte jet, İran'da dağa çakıldı. 3'ü mürettebat 11 kadın öldü

Başaran Yatırım Holding’in sahibi Hüseyin Başaran’ın kızı Mina (28), 2 yıldır aşk yaşadığı Metprint Baskı Sistemleri’nin sahibi Murat Gezer ile 20 Ekim’de istanbul Tepebaşı’ndaki gece kulübü Soho House’ta nişanlanmıştı. Çift 14 nisan’da Çırağan Sarayı’nda evlenecekti.

İŞTE FACİA ANI


götürememişti. Mina Başaran’a ait iş jeti, 2001 model çift motorlu Challenger 604’tü. Kanada yapımı jet 12 kişilik olduğu için Mina Başaran birçok kız arkadaşını Dubai’ye götürememişti.


Mina Başaran ve arkadaşları perşembe sabahı istanbul Atatürk Havalimanı’nda kalkıştan önce bu pozu vermişti.

16.41’DE HAVALANDI


Mina Başaran, en yakın 7 kız arkadaşı ile birlikte bekarlığa veda eğlencesi yapmak için 3 gün önce özel jetiyle Dubai’ye gitti. Hafta sonunu Dubai’de geçirdiler. Dün İstanbul’a döneceklerdi. içinde 2 pilot, 1 hostes ve 8 arkadaşın olduğu iş jeti 16.41’de Dubai’deki Şarika Havalimanı’ndan kalktı.


Mina, jette nişanlısı Murat Gezer’in gönderdiği çiçeklerle bu fotoğrafı çektirmişti.


ALÇALMASI GEREKİYORDU


Uçak 17.00 civarında iran Hava Sahası’na girdi. İddiaya göre; jette kabin basıncı düştü. içeride oksijen oranı düştüğü için pilotun acil alçalması gerekliydi. Ancak bölge dağlıktı ve sağanak yağış yüzünden görüş mesafesi kısıtlıydı. Jet 17.40’da Shahrekord şehri yakınlarında dağa çakıldı.


TARİHE GEÇEN FACİA


Olay yerine 4 saatte ancak ulaşılabildi. İran Acil Yardım Kurumu “Enkaza ulaşıldı. Ancak tüm cesetler yanmıştı. 11 cesedin kimliği belli değil. Kimliklerin belirlenmesi için DNA testi gerekli” açıklaması yaptı. Bu facia, Türk sivil havacılığındaki ilk ölümlü iş jeti kazası oldu.


PİLOTLAR DA KADINDI


Kaptan pilot Melike Kuvvet, Hava Kuvvetleri’nde 2003’te teğmen rütbesi ile pilotluğa başlamıştı. Yüzbaşı olduktan sonra ayrılmış özel sektöre geçmişti. Yardımcı pilot Beril Gebeş ithalat-ihracat işiyle uğraşırken uçuş okuluna gidip geçen yıl pilot lisansı almıştı. Hostes Eda Uslu’ydu.


ÜÇÜ BU YAZ EVLENECEKTİ


● Zeynep Coşkun (28) Bursalı bir ailenin kızı. Yeni nişanlanmıştı. Bu yaz evlenecekti.

● Mavi Jeans’in eski sahibi Çetin Akay’ın kızı Sinem Akay (27) ‘Casa di Denim’ adlı jean tasarım şirketinin kurucusuydu.

● Klinik psikolog olan Ayşe And’ın (30) düğün davetiyeleri basılmıştı.


YENİ ANNE OLMUŞTU


● Evli olan Burcu Gündoğar Urfalı, kurumlara üniforma tasarlayan ‘Bug Uniform’ firmasının kurucusuydu.

● Aslı izmirli, mücevher tasarımı yapan ‘Gia Jewels’ın sahibiydi. Bu yaz evlenecekti.

● 2 yıllık evli Jasmin Baruh (28) mücevher tasarım firması ‘Baguette Jewellery’nin sahibiydi.



● Ünlü bikini tasarımcısı Liana Kalma’nın 8 aylık Siena adlı kızı var.


One&Only Royal Mirage Dubai’de kalan 8 arkadaş Cuma günü hep birlikte bu fotoğrafı çektirip Instagram’da paylaştılar. Bu kare son fotoğrafları oldu.

BAŞARAN HOLDİNG'İN VELİAHTIYDI


Mina Başaran, Koç Üniversitesi işletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra ingiltere’deki European Business School’da master yaptı. 2014’te gıda, finans, inşaat, turizm ve yatçılık alanında faaliyet gösteren Başaran Grubu’nun Yönetim Kurulu’na girdi. Babası Hüseyin Başaran’ın en büyük yardımcısıydı.

RİTA ORA'YI DİNLEDİLER


8 arkadaş dün gece ‘Base Dubai’ adlı kulüpte dünyaca ünlü şarkıcı Rita ora’yı dinlediler.

SON ANLARI




Mina Başaran, bekarlığa veda partisini Dubai’de 7 kız arkadaşı ile birlikte yapmıştı. İstanbul’a dönüşte jet, dağa çakılınca hepsi birlikte öldü.


NİŞAN GECESİ


Mina Başaran ile işadamı Murat Gezer iki yıldır birlikteydi. 20 Ekim 2017 akşamı İstanbul’un ünlü gece kulübü Soho House’ta nişanları yapılmıştı. 14 Nisan’da Çırağan Sarayı’nda evleneceklerdi.

ÇOK TUHAF


Mina Başaran’ın Instagram sayfası 10 bin kişi tarafından takip ediliyordu. Acı haber sonrası bu sayı 60 bine kadar yükseldi. Son paylaştığı fotoğrafa 25 bin yorum geldi.


ADINI VERMİŞTİ

Trabzonlu işadamı Hüseyin Başaran İstanbul Fikirtepe’de inşa ettiği dev projeye kızı için ‘Mina Towers’ adını vermişti.

GEÇEN HAFTA AMSTERDAM'A GİTMİŞLERDİ


Zeynep Coşkun ile Ayşe And’ın bu yaz düğünleri vardı. İki yakın arkadaş bekarlığa veda eğlencelerini Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da ortak yapmıştı.


ÇOK YAKINDILAR


Mina ile Sinem liseden beri arkadaşlardı.