Cumartesi Postası Hüseyin Çağlayan'ın 15 yılı İstanbul'da

Hüseyin Çağlayan'ın 15 yılı İstanbul'da

Paylaş
Hüseyin Çağlayan'ın 15 yılı İstanbul'da

Bütün dünya onu 'Hussein Chalayan' olarak tanıyor. İşte 40 yaşındaki dünyaca ünlü Kıbrıslı Türk modacı Hüseyin Çağlayan...

18 yaşından beri Londra’da yaşıyor. İki kez İngiltere’de ‘Yılın tasarımcısı’ seçilen Hüseyin Çağlayan’ın 1994-2009 yılları arasındaki tasarımlarının yer aldığı sergi, Londra ve Tokyo’dan sonra İstanbul Modern’e geliyor.

Haberin Devamı

Hüseyin Çağlayan bugün İngiliz Moda Kurulu’nun belirlediği ‘İngiliz Modasının En Güçlü 25 İsmi’ listesinde Alexander McQueen, Vivienne Westwood, John Galliano ile birlikte yer alıyor. İngiltere’de iki kez ‘Yılın Tasarımcısı’ seçilen Hüseyin Çağlayan, her koleksiyonunda yaratıcılığın sınırsız olduğunu gösteriyor. ‘İngiliz Şövalye Nişanı’ sahibi ünlü modacının kıyafetlerinin müşterileri Amerikan First Lady’si Michelle Obama’dan şarkıcı Lady Gaga’ya kadar yayılan geniş bir yelpaze oluşturuyor.

Moda alanında en yenilikçi isimlerden biri olan Hüseyin Çağlayan’ın defilelerinde, enstalasyonlarında, kısa filmlerinde antropoloji, teknoloji, coğrafya, tarih, moda ile buluşur. Defileler adeta bir sahne performansı niteliğinde. Ünlü modacının, “Koleksiyonlarımda hikayeler anlatıyorum” demesi de bu yüzden.

Haberin Devamı

Hüseyin Çağlayan tasarımlarını, kısa filmlerini, sanatsal çalışmalarını buluşturduğu ilk sergisini 2005 yılında Hollanda Groninger Müzesi’nde açmıştı. Bunu 2009’da Londra’daki Design Museum (ünlü Tasarım Müzesi) ve 2010’da Tokyo Güzel Sanatlar Müzesi’nde sergiledi. Bu müthiş sergi, İstanbul Fashion Week 2010, İstanbul Moda Akademisi (IMA) ve London Design Museum’un işbirliği ile İstanbul’a geliyor. Hüseyin Çağlayan’ın 1994-2009 tasarımlarının yer aldığı sergi 15 Temmuz- 10 Ekim arası İstanbul Modern’de gezilebilecek.

Sergilenecek eserler arasında elbiseye dönüşen mobilyanın yanı sıra 15 bin LED ışığından oluşan ‘Havadan’ gibi Hüseyin Çağlayan’ın kariyerinin öne çıkan parçaları yer alıyor. Hüseyin Çağlayan, sergi ile ilgili şöyle diyor: “Henüz tüm hayatımı kapsayabilecek bir retrospektif yapabilecek kadar yaşlı değilim. Bugüne kadarki işlerim arasından seçtiklerim şimdilik bu kadar. Bunlar İstanbul’daki genç sanat ve moda sevenlere ilham kaynağı olabilirse ne mutlu.”

Hüseyin Çağlayan sanat yoluyla dünyayı anlamaya ve keşfetmeye çalıştığını söylüyor. Ünlü modacı dediği gibi, her koleksiyonda hikayeler anlatıyor. Bu sergideki her parçadan herkesin kendine göre bir hikaye çıkarmasını bekliyor. Bütün dünya onu ‘Hussein Chalayan’ olarak tanıyor. 40 yaşındaki dünyaca ünlü Kıbrıslı Türk modacı Hüseyin Çağlayan, 18 yaşından beri Londra’da yaşıyor. İki kez İngiltere’de ‘Yılın tasarımcısı’ seçilen Hüseyin Çağlayan’ın 1994-2009 yılları arasındaki tasarımlarının yer aldığı sergi, Londra ve Tokyo’dan sonra İstanbul Modern’e geliyor

Haberin Devamı