Gündem Hüseyin Mert Saral’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına başlandı

Hüseyin Mert Saral’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına başlandı

Paylaş
Hüseyin Mert Saral’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına başlandı

Mehmet Ali Büyüksarıoğlu’nun öldürülmesine ilişkin Hüseyin Saral’ın oğlu Hüseyin Mert Saral’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına başlandı

Beykoz’da ünlü bir restoranda yemek yediği sırada Sedat Şahin’e yakınlığıyla bilinen Mehmet Ali Büyüksarıoğlu’nun öldürülmesine ilişkin Hüseyin Saral’ın oğlu Hüseyin Mert Saral’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Hüseyin Mert Saral cezaevinden getirilirken sanık avukatı da salonda hazır bulundu. Duruşma iddianamenin okunmasıyla devam ediyor.

KOMANDO BİRLİKLERİ HAZIR BEKLEDİ


Öte yandan duruşma öncesi adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Duruşma salonu önünde jandarma komando birlikleri ve çevik kuvvet polisleri hazır bekledi.


SALDIRI YAŞANDIĞINDA DEMET AKALIN DA RESTORANDAYDI


Hüseyin Saral'ın oğlu Hüseyin Mert Saral'ın Mehmet Ali Büyüksarooğlu'nu öldürdüğü esnada sanatçı Demet Akalın da restoranda bulunuyordu. Saldırıdan sonra şok halinde açıklama yapan Demet Akalın yaşadıklarını "Korkunçtu kargaşada elimi incittim ama çok kişiye kırılan camlar girdi" ifadeleriyle Twitter adresinden paylaşmıştı.





İDDİANAMEDEN


İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 30 Ocak 2017’de Beykoz Anadolu Hisarı’nda ünlü bir restoranda meydana gelen silahlı saldırıda 58 yaşındaki Mehmet Ali Büyüksarıoğlu’nun hayatını kaybettiği ve iki kişinin yaralandığı anlatılmıştı.

Olaya ilişkin İtalya’nın başkenti Roma’da 31 Ocak 2005’te öldürülen Hüseyin Saral’ın oğlu, Hüseyin Mert Saral’ın gözaltına alındığının kaydedildiği iddianamede, olayın kan gütme güdüsüyle planlı bir şekilde gerçekleştirildiği, aynı zamanda olay esnasında restorandaki genel güvenliğin tehlikeye sokulduğu da belirtilmişti.

İddianame Hüseyin Mert Saral’ın "tasarlayarak kan gütme saikiyle öldürme", "korku, kaygı veya panik oluşturabilecek tarzda silahla ateş etme" ve "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 1 yıl 6 aydan 6 yıla adar hapisle cezalandırılması istenmişti.