Magazin Hüsnü Şenlendirici de uyuşturucu kullanmış

Hüsnü Şenlendirici de uyuşturucu kullanmış

Paylaş
Hüsnü Şenlendirici de uyuşturucu kullanmış

Dünkü duruşma sonrasında Deniz Seki yeniden kabus görmeye başladı

Deniz Seki uyuşturucu kullanmak ve başkalarına temin etmek suçlarından 24 Şubat 2009’da tutuklanıp Bakırköy Kadın Tutukevi’nde 218 gün yatmıştı. 1 Ekim 2009’da şartlı tahliye olan Deniz Seki dün 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı.

Deniz Seki’nin 8 yıla kadar hapsi istendi. Cumhuriyet Savcısı Selim Berna Altay, Deniz Seki’nin uyuşturucu kullanmaktan tedavi edilmesi ve denetimli serbestliğe tabi tutulması gerektiğini söyledi.

Deniz Seki’nin, Sinan Yüksel ve Diyar kod adlı kişilerle 296 kez telefon görüşmesi yaptığı, neredeyse her gün kokain aldığı savcının 49 sayfalık mütalaasında yer aldı. Deniz Seki’nin katılmadığı duruşma, 24 Haziran 2010’a ertelendi. İşte mütaaladaki çarpıcı ayrıntılar...

ŞOK 1: UYUŞTURUCUYU BORÇLA ALIYORDU

* Deniz Seki kokaini bazen şoförü Mecit Çam aracılığı ile aldırıyordu. Uyuşturucu fazla olduğu için ücret ödemede sıkıntı yaşadı. Borçla uyuşturucu aldı. Satıcı Sinan Yüksel’in uyuşturucuyu ikram ettiği hatta bonus olarak verdiği zamanlar da oldu.

* Deniz Seki, Sinan Yüksel ile samimiyeti artırınca arkadaşları için de uyuşturucu almaya başladı. Uyuşturucu ihtiyacı olan kişiler Deniz Seki’yi arayıp ‘Sinan’dan uyuşturucu al’ diye sürekli ısrar etti.

* Sinan Yüksel zaman zaman Deniz Seki’ye daha fazla kokain almaması için telkinde dahi bulundu.

* Deniz Seki, Sinan Yüksel’den aldığı uyuşturucunun büyük bölümünü kendisi için kullandı.

* Deniz Seki’nin aracılık yapma nedeni ise şunlardı; Sinan Yüksel’in para kazanmasını sağlamak. Bu sayede uyuşturucu alırken kendisine maddi olarak kolaylık tanınması.

ŞOK 2: HÜSNÜ ŞENLENDİRİCİ DE UYUŞTURUCU KULLANDI

* Deniz Seki bir keresinde ‘8 taş 4 kuş’ diyerek çok fazla miktarda uyuşturucu istedi. Bu konuşmanın devamında ‘Hayır 7 artı 4 kuş. Ben istemiyorum’ diyerek uyuşturucuyu arkadaşları için istediğini anlattı.

* Deniz Seki bazen de ‘Kendim için değil, arkadaşlarım için. Beni deli gibi arıyorlar. Ben aracıyım. Kendime istemiyorum oğlum’ diyerek aracılık yaptı.

* Deniz Seki bir konuşmasında sevgilisi Hüsnü Şenlendirici’nin kardeşi için de uyuşturucu istedi.

* Deniz Seki ile Hüsnü Şenlendirici uyuşturucu teminini kendi aralarında konuşuyordu. Bir konuşmada Hüsnü Şenlendirci, Deniz Seki’ye yanında uyuşturucu olup olmadığını sordu.

* Deniz Seki ile Hüsnü Şenlendirici arasında, almış oldukları uyuşturucunun kötü çıktığına dair bir konuşma da yapıldı. Deniz Seki bunun üzerine arkadaşı Neşe Ünal’a telefon açtı. Uyuşturucu getirmesi için şifreli bir şekilde şunları söyledi: 30 dakikaya Neşe’ye paspas.

ŞOK 3: UYUŞTURUCUYU CD KUTULARINDA TAŞIMIŞ

Dünkü duruşmada Deniz Seki’nin şoförü Mecit Çam’ın ifadesine de yer verildi. İşte Mecit Çam’ın eski patronu Deniz Seki aleyhindeki ifadeleri:

* Patronum Deniz Seki evinde arkadaşları ile uyuşturucu madde kullandı. Hüsnü Şenlendirici, Deniz Hanım’ın Kuruçeşme’deki evine gelip uyuşturucu kullandı.

* Deniz Seki otelde kaldığı bir sırada Abdullah Haner adlı şahıs uyuşturucuyu bana getirdi. Ben de uyuşturucuyu CD kutularının içine koyup Deniz Hanım’ın kaldığı otel odasına çıkarttım.

* Deniz Seki, arkadaşı Hüsnü Şenlendirici’ye stüdyoda kaldığı zamanlar uyuşturucu madde temin etmek için Sinan Yüksel ve Abddulah Haner’i gönderdi.

DENETİMLİ SERBESTLİK NEDİR?

Denetimli Serbestlik; kişinin işlediği bir suç nedeniyle tutuklanması ya da mahkemece hakkında mahkumiyet kararı verilmesi sonucunda cezaevine girmesi yerine cezasını toplum içerisinde gözetim altında çekmesini ifade eder. Şüpheli, sanık veya hükümlüler hapsin alternatifi olan bu sistemde topluma kazandırılır. Mahkemenin alacağı karar doğrultusunda her gün, haftada ya da ayda bir karakola gidip imza vermek zorunda kalabilir.

2

Haberin Devamı