Magazin Hüsnü Şenlendirici, New York'u şenlendirdi

Hüsnü Şenlendirici, New York'u şenlendirdi

Paylaş
Hüsnü Şenlendirici, New York'u şenlendirdi

Klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici, New York'ta konser verdi

Drom gece kulübündeki konseri, New York ve çevresinde yaşayan Türkler'in yanı sıra, çok sayıda Amerikalı da ilgiyle izledi. Hindistan’da ünlü müzisyen Zakir Hüseyin ile verdiği konser ardından Amerika turnesi için New York'a gelen Hüsnü Şenlendirici, New York, Boston, Washington DC, Chicago, San Francisco ve Seattle kentlerini kapsayan konserinin ilk durağı olan New York'ta sahneye çıktı.

New York'taki sayılı Türk eğlence yerlerinden biri olan Drom’u dolduran Türk ve yabancı yüzlerce kişiyi klarneti ile coşturan Şenlendirici’ye, İsmail Lumanovski ile New York Gipsy All Stars grubu da eşlik etti. Şenlendirici, ‘İstanbul İstanbul Olalı’ şarkısını çalmadan önce, “New York’ta bu şarkıyı çalmak belki de daha anlamlı, çünkü biliyorum herkesin İstanbul özlemi var” diye konuştu. Şenlendirici, kendisinin de zaman zaman New York’ta yaşamayı aklından geçirdiğini belirterek, “İstanbul’dan başka bir yerde yaşayacak olsaydım, New York’un Yunan mahallesi Astori'da yaşamak isterdim. Ama İstanbul öyle güzel bir kent ki, ondan ayrılmak, onu bırakmak olanaksız” diye konuştu.

Şenlendirici’nin, sözleri Gökhan Şahin’e, bestesi kendisine ait olan ‘Adaletsiz Seçim’ adlı şarkıyı çalıp söylerken de “Kimseye göndermiyorum, kendim için söylüyorum” sözleri dikkat çekti.

AMERİKALILARDAN TURNEYE BÜYÜK İLGİ

Konser sonrası konuşan Şenlendirici, New York konserine gösterilen ilgiden mutluluk duyduğunu, Sevgililer Günü’nde yine New York’ta konser vereceğini söyledi. Hüsnü Şenlendirici’nin ABD turnesini düzenleyen organizatör Serdar İlhan da, Hüsnü Şenlendirici'nin 6 kenti kapsayan turnesine ilgi gösterenlerin yarıdan çoğunun Amerikalı olduğuna dikkat çekti.

Şenlendirici'ye Türkler kadar ABD’de yaşayan Ermeniler ve Amerikalılar'ın da ilgi gösterdiğini anlatan İlhan, Şenlendirici’nin Amerikalı ünlü gitar virtüözü Al Di Meola ile de stüdyo kaydı yapacağını, belirtti.

Şenlendirici Boston konserinde Berkeley Caz Okulu ile bugün sahneye çıktıktan sonra, 12 şubatta Washington DC’de, 14 şubatta yine nNew York’ta, 19 şubatta , 20 şubatta San Francisco’da, 21 şubatta da Seattle’da sahneye çıkacak.

Nafiz ALBAYRAK/ NEW YORK, (DHA)

Haberin Devamı