Gündem Huzurevinde alkol cinayeti

Huzurevinde alkol cinayeti

Paylaş
Huzurevinde alkol cinayeti

İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki huzurevinde, aynı odada kaldığı 65 yaşındaki Cemal Pırnek'i alkol aldı diye boynundan bıçaklayarak öldüren 69 yaşındaki Avni Bilgi tutuklandı

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Nevvar Salih İşgören Huzurevi'nde meydana gelen olayda, aynı odada kaldıkları ve bir süredir kavgalı oldukları öğrenilen Avni Bilgi ile Cemal Pırnek, odada alkol alma ve müzik sesinin fazla olması yüzünden tartışmaya başladı.

Tartışmanın büyüyüp kavgaya dönüşmesi üzerine Avni Bilgi, odada bulunan bıçakla Pırnek'i boynundan yaralayıp kaçtı. Huzurevi yetkilileri odaya girdiğinde yaşlı adamı kanlar içerisinde görünce durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Pırnek'in olay yerinde öldüğü belirlendi. Avni Bilgi ise yakalanıp gözaltına alındı. İşlemlerin tamamlanmasının ardından Adliye'ye sevk edilen, gündüzleri Güzelbahçe'de 15 lira yevmiye ile çalıştığını belirten Avni Bilgi ifadesinde olayı şöyle anlattı: "8 aydır aynı odada kalıyoruz.

"ODA ALKOL KOKUYORDU"

Daha önce de kavga ettik. Sürekli odada alkol alıyordu. Almaması için uyardım. Alkol aldığı zaman oda çok pis kokuyordu. Dün gece havalandırmak için camı açtım, bana küfür etti.

Artık dayanacak gücüm kalmadı. Ama şimdi pişmanım. Hiç yoktan bu yaşta cezaevine gireceğim. Kimim, kimsem yok."

Bilgi'nin 49 yıl önce de vatani görevini yaparken, kendisine tokat atıp küfür ettiği gerekçesiyle onbaşıyı nöbette tüfeğiyle öldürdüğü ortaya çıktı.

Avni Bilgi'nin yargılama sonunda idam cezası aldığı, Yargıtay tarafından kararın bozulduğu ve en son 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi.

İZMİR/DHA