Yaşam Huzurevinde sanal alemle tanışacaklar

Huzurevinde sanal alemle tanışacaklar

Paylaş
Huzurevinde sanal alemle tanışacaklar

Adana'da, hayatlarının ikinci baharını huzurevinde geçiren 246 yaşlı, 'Öğrenmenin Yaşı Yok' adlı proje kapsamında bilgisayar kullanmayı öğrenip internetle tanışacak

Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nurdan Avcı, Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Merkezi’nin yürüttüğü ’Hayat Boyu Öğrenme Programı’ kapsamında yürütülecek projeyle huzurevinde 55 yaş ve üzeri kişiler için bilgisayar sınıfı oluşturulacağını söyledi.

Haberin Devamı

Nurdan Avcı, proje ile huzurevi sakinlerinin internetten gazete okuyabilmesi, sosyal paylaşım sitelerine girebilmesi ve ’chat’ yapabilmesinin hedeflediğini belirtti.

Avcı, "Polonya ve Çek Cumhuriyeti ile ortaklaşa yaptığımız proje kapsamında, merkezde kalan yaşlıların gelişen teknolojiye ayak uydurmasını hedefliyoruz" dedi.

EN HIZLI ÖĞRENEN ÖDÜLÜ KAPACAK

Proje kapsamında 18 bin euro hibe aldıklarını da kaydeden Avcı, şunları söyledi: "Yurt dışı ortaklarımızla yaşlı değişimleri yapacağız. Böylelikle yaşlılarımız farklı kültürler de tanıyacak. Polonya ve Çek Cumhuriyeti ile yarışacağız. Hangi ülkenin yaşlısı bilgisayarı daha hızlı öğrenirse, ödül alacak. Bunun için, hayırseverlerden bilgisayar bağışı yapmalarını, gençlerden ise boş zamanlarında merkezimizdeki yaşlıların yanına gelerek, bildiklerini öğretmelerini istiyoruz."

Haberin Devamı

Bilgisayar derslerinin, kurumun toplum merkezinde verileceğini aktaran Avcı, bağışlarla merkeze bilgisayar odası kurmak istediklerini ifade etti. Projeyi duyan yaşlıların, çocuklar gibi heyecanlandığına dikkati çeken Avcı, proje için her türlü desteğe ihtiyaçları olduğunu sözlerine ekledi.

Çilem ANITKAN / ADANA -(DHA)