Siyaset 'Huzurumuzu bozmayın'
Paylaş
'Huzurumuzu bozmayın'

Başbakan Erdoğan “Dersim'i CHP bombaladı” dedi. Kamer Genç “Tayyip Bey Dersimliler'in dostu kesildi” diye cevap verdi. BDP'li Şerafettin Halis, Başbakan'a arka çıktı. Tartışmaya son noktayı Pülümür Kaymakamı Deniz Pişkin koydu: “Burada çok rahatız. Kimse huzurumuzu bozmasın”

‘Acı üzerinden siyaset’

Haberin Devamı

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde düzenlenen ‘Bal Festivali’ne “Dersim tartışması’ damgasını vurdu. CHP’li Kamer Genç, “Dersim’i CHP bombaladı” diyen Başbakan Tayyip Erdoğan’a şu sözlerle çattı: “Tayyip Bey nedense Dersimliler’in dostu kesildi. 1938 yılında bir askeri harekat yapıldı, insanlar vahşice öldürüldü. Verdiğim soru önergesinde ‘Öldürülenleri, mezarı belli olmayanları yeniden ele alalım, ailelerine tazminat ödeyelim. Devlet özür dilesin bu işi kapatalım’ dedim. Bunları yapmıyorsun insanların acıları üzerinden siyaset yapıyorsun.”

‘Kimin ne çıkarı var?’

BDP’li Şerafettin Halis ise “Evet Dersimi CHP bombaladı. Peki CHP’liler ne yaptı? CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ‘Ben daha doğmamıştım’ cevabını verdi. Bu olsa olsa katliamı meşru göstermektir. Sayın Başbakan, Dersim bugün de bombalanıyor” diye konuştu. Son kararname ile Çankırı’nın Orta ilçesine atanan Pülümür Kaymakamı Deniz Pişkin, kürsüye çıkıp siyasilere ders verircesine şunları söyledi: “Son zamanlarda siyasi polemik malzemesi yapılan Dersim olaylarından kim, ne medet umuyor bilmiyorum. Bildiğim şey biz burada çok huzurluyuz. Lütfen huzurumuzu kimse bozmasın!”

Haberin Devamı

Cem EMİR/ DHA