Ekonomi Hyundai Elantra 6 farklı model ile gelecek

Hyundai Elantra 6 farklı model ile gelecek

Paylaş
Hyundai Elantra 6 farklı model ile gelecek

2017 Hyundai Elantra Limited, kör nokta tespiti, şerit takip sistemi, yaya algılama özelliği, ileri otomatik frenleme ve seyir kontrolü özellikleriyle gençler için en ideal otomobil olarak seçilmişti

Hyundai ilk kez 1990 yılında Elantra‘yı satmaya başladı. 2018 Hyundai Elantra, kompakt otomobilin altıncı kuşağı olan 2017 modelinde bulunan Shale Grey Metallic rengi Machine Grey ile değiştirdi. 2018 yılı için altı Elantra seçeneği var. Bunlar; SE, SEL, Value Edition, Eco, Sport ve Limited.

Motorlar ve şanzıman

Hyundai‘nin altı varyantının her biri dört silindirli motor ile donatılmış. Genel bir motor seçimi yok. Seçtiğiniz varyant, motoru belirler. SE, altı ileri vitesli manuel veya altı ileri otomatik şanzıman seçeneklerine sahip. SEL, Value Edition ve Limited, altı ileri otomatik seçeneğe sahip ve Eco, yedi vitesli çift kavramalı şanzıman kullanıyor. Yine altı varyantta da üç farklı sürüş modu var: normal, eco ve spor. SE, SEL, Value Edition ve Limited varyantlarının hepsinde, 6,200 rpm’de 147 beygir güç ve 4,500 rpm’de 132 lb-ft tork sağlayan 2.0 litrelik motor var. Ayrıca aracın yakıt deposu 55 litre.
Elantra Eco ise daha küçük, turbo şarjlı 1.4 litrelik motora sahip ve bu motor 5,500 rpm’de 128 beygiri güç ve 1,400-3,700 rpm’de 156 lb-ft tork üretir. Beklediğiniz gibi bu model en iyi yakıt performansına sahiptir. Sport varyantı, üç motor arasında en güçlü özelliklerine sahiptir. Sport’ın 1.6 litrelik turbo şarjlı motoru 6000 rpm’de 201 beygir güç ve 1,500-4.500 rpm’de 195 lb-ft tork üretiyor. Daha geniş motor devri aralıkları ve daha yüksek tork seviyeleri, Sport’un normal çalışma hızlarında maksimum güç vermesine yardımcı oluyor.

Teknik özellikler

Tüm Elantra varyantları lastik basıncı izleme, araç kararlılığı yönetimi, elektronik denge kontrolü, çekiş kontrolü, anti-lock frenleme, elektronik fren kuvveti dağıtımı, fren asistanı ve uzaktan anahtarsız girişe özelliklerine sahip. Sadece Elantra SE, kör nokta aynasına sahiptir. Şanzıman seçiminden ve renklerinden başka seçeneği olmayan SE, Elantra’nın en boş modelidir. Diğer beş model de çapraz trafik uyarı sistemi, şerit değiştirme yardımı, ve kör nokta uyarı sistemine sahiptir.
Hyundai, güvenlik ve sürücü desteği özelliklerinde geniş bir ürün yelpazesine sahiptir, örneğin 4.350 dolar değerinde Ultimate Paketi. Bu pakette yaya algılama, şerit takip desteği, otomatik acil frenleme sistemi, 360 derece park asistanı özellikleri mevcut. Sınırlı Ultimate Paketi ayrıca sekiz hoparlörlü 8 inç dokunmatik ekran ile bir navigasyon sistemini, elektrikli açılır tavan ve ısıtmalı arka koltukları içeriyor.

Dieselgate: Eski Volkswagen yöneticisi yedi yıl hapis cezası aldı

Haberin Devamı