Ekonomi Hyundai Elantra yenilendi

Hyundai Elantra yenilendi

Paylaş
Hyundai Elantra yenilendi

Hyundai, tüm dünyada 1990'dan beri 6 milyon adetten fazla satılan model olan Elantra'nın yenilenen beşinci neslini Kore'de satışa sundu

Hyundai’den yapılan açıklamaya göre, Hyundai’nin yeni nesil tasarımını ve yepyeni teknolojileri bünyesinde taşıyan Elantra’nın 2011 yılında Avrupa ile aynı anda Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor.

Yeni Hyundai Elantra, toplam 33 ayda 256 milyon dolar harcanarak geliştirildi. Yerine geçtiği araca göre daha sportif ve şık bir dizayna sahip olan Elantra, Hyundai’nin ilk kez ix35 modelinde yer verdiği yeni dinamik tasarım anlayışı doğrultusunda hazırlandı.

Yeni Elantra’da 1.6 litrelik Gamma serisi GDI (Direkt Enjeksiyonlu Benzinli) motor ve ön tekerleklere gücünü aktaran 6 kademeli çift debriyajlı otomatik şanzımana yer veriliyor.

Hyundai, dünyada altı kademeli otomatik şanzımanı kendi bünyesinde geliştirip üreten sadece üç üreticiden biri konumunda bulunuyor.

140 PS maksimum güce ve 167 Nm maksimum torka sahip olan bu dört silindirli yeni nesil motor ve şanzıman birlikte büyük bir uyum içerisinde çalışıyor ve çok noktadan enjeksiyonlu bir motora göre yüzde 13 oranında daha fazla güç, 100 km’de ortalama 6 litre ile yüzde 8 daha düşük yakıt tüketimi, yüzde 15 daha iyi 0-100 km/s hızlanması (10,4 saniye) ve daha az emisyon salınımı sunuyor.

Yeni Hyundai Elantra’dan yıl sonuna kadar Kore’de 83 bin adet, 2011 yılında da 125 bin adet satılması hedefleniyor. 2010 yılı sonunda ABD’de ve 2011’de de Avrupa’da kademeli olarak satışa sunulacak olan Elantra’nın 2012’den itibaren dünyada yıllık 400 bin adetlik satışa ulaşması planlanıyor.

Haberin Devamı