Ekonomi Hyundai'nin yeni lokomotifi

Hyundai'nin yeni lokomotifi

Paylaş
Hyundai'nin yeni lokomotifi

Dünyanın en yaratıcı markalarından olan Hyundai, Türkiye'deki üretiminin verdiği güçle öne çıkıyor. Yeni Elantra dizel otomatik, fiyat-kalite dengesinde çok başarılı

OTOMOBİL PROFESÖRÜ- HAKAN ÇELİK
hakan.celik@posta.com.tr


Hyundai’yi önümüzdeki dönemde öne çıkaracak modellerin başında yeni Elantra geliyor. Bugüne kadar en çok satılan modellerinden birisi olan ve markanın dünya çapındaki gelişiminin en temel örneği konumundaki Elantra, benzinli motoruna ek olarak dizel ve otomatik vites seçeneğiyle üstün konfor vadediyor.

[[HAFTAYA]]

Segmentine taze bir soluk getirerek hem dizel, hem de otomatik vites kombinasyonuyla ekonomik kullanımı buluşturan yeni Elantra, özellikle sedan otomobil sevenlerin beğenisini kazanacak.

Önder Göker

Haberin Devamı



6 kademeli otomatik vites


Markanın karakteristik çizgileri ile sportif ve şık bir tasarıma ulaşan yeni Elantra, 1.6 litrelik 132 beygir gücündeki benzinli motor seçeneğine sahip. 2014 model yılında benzinli motoruyla birlikte artık dizel motora da yer veriliyor. 128 beygir gücündeki dizel ünite, 6 kademeli düz veya yine 6 kademeli otomatik vites seçeneğine sahip. Bu motorun düz vitesli versiyonunda yaklaşık yakıt tüketimi 4.9, otomatikte ise 5.8 litre. 1.6 litre benzinli seçenek ise 132 beygir güç ve 158 Nm Tork değerlerine sahip. Bu model düz vites seçeneği ile 100 km’de ortalama 6.5 litre, otomatik vites seçeneğinde ise ortalama 7.1 litre yakıt tüketiyor. Yenilenen Elantra, tüketicilere Style ve Elite olmak üzere yine iki farklı donanım tercihi sunuyor. Hyundai Elantra’nın fiyatı 59 bin 990 TL’den başlıyor. Hyundai Assan Satış Genel Müdürü Önder Göker, zorlaşan şartlara rağmen markanın Türkiye’deki pazar payının yüzde 5.9’dan yüzde 6.5’e yükseldiğini açıkladı. Yeni i10’un üretimi sayesinde Türkiye’de yan sanayi ile birlikte 1.2 milyar TL tutarında yeni yatırım yaptıklarını hatırlattı.


*


Megane’ın teknoloji devrimi


(Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar Megane HB’in, Türkiye pazarında segmentinde beşinci, Megane Sport Tourer’ın ise sınıf lideri olduğunu söyledi.)

Renault’nun Avrupa pazarı ve Türkiye’de satışlarının omurgasını oluşturan Megane ailesi yenilendi. Hatchback ve Megane Sport modelleri de Clio ile ilk kez kendisini gösteren Renault’nun dinamik tasarım kimliğine kavuştu, 51 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Megane Hatchback Türkiye’deki Oyak Renault fabrikalarında üretiliyor. Hareket kabiliyeti yüksek, etkin, tutumlu Energy motorları ve ileri teknoloji ürünü EDC ve CVT vites kutusu seçenekleri ile yeni Megane motor ailesi otomobil kullanmanın keyfini en üst düzeye çıkarıyor. 110 beygir gücündeki 1.5 litrelik dCi motor kendi sınıfında şimdiden efsane olmuş durumda. Nissan ve Mercedes tarafından da kullanılan bu motor yeni Megane ailesine güç verecek. Bu motorun 130 beygirlik bir versiyonu daha bulunuyor. 1.6 litrelik benzinli motor ise 115 beygir gücünde. Otomobiller yüksek güvenlik seviyesi ve araç içi iletişimi zevkli kılan ileri teknolojilerle donatılmış.

*

Efsane satış rekortmeni


(Toyota Corolla ABD’deki Efsane satış rekortmeni güvenlik testlerinden de 5 yıldız almayı başardı. )


Dünyada tüm zamanların en çok satılan otomobili unvanını elinde bulunduran Toyota Corolla, 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 5’lik artışla tüm dünyada 1 milyon 220 bin adetlik satış gerçekleştirdi. Üretilmeye başlandığı 1966 yılından bu yana 40 milyon 720 binlik global satış adediyle ‘efsane’ otomobil kimliğini koruyan Corolla, 2013’te de en çok satan otomobil modeli olarak kayıtlara geçti. Baştan sona yenilenen versiyonuyla Türkiye’nin de en çok satan otomobillerinden biri olan Toyota Corolla Sedan Adapazarı’nda üretiliyor.

1.6 litreden 270 beygir güç!



( Hislerini harekete geçiren kokpit ve kişiselleştirmeye uygun donanım listesi RCZ R’nin çekici özellikleri arasında. Teknolojisiyle öne çıkan otomobilin Türkiye’deki satış fiyatı 48 bin 500 euro.)

Kitlesel otomobilleriyle bilinen ancak DNA’sındaki sportif genlerini hiç kaybetmeyen Peugeot, bu kez de RCZ R ile iddiasını sürdürüyor. Markanın bilgi birikiminin sembolü olan sportif coupe modeli RCZ ‘supercharged’ versiyonu Türkiye’de satışa sunuldu. 270 beygir gücündeki 1.6 litre silindir hacimli yeni motoru, sadece 145g/km düzeyindeki düşük CO2 emisyon seviyesiyle RCZ R’i benzeri görülmemiş bir performans ve verimlilik düzeyine taşıyor. Bu motor ile uyumlu olarak, Torsen kilitli diferansiyelle eşleşen özel yürüyen aksamı yüksek verimlilik düzeyi ile birlikte dinamik sürüş performansı vadediyor.

Haberin Devamı