Gündem İBB Başkanı Mevlüt Uysal konuştu gözler metro hatlarına çevrildi

İBB Başkanı Mevlüt Uysal konuştu gözler metro hatlarına çevrildi

Paylaş
İBB Başkanı Mevlüt Uysal konuştu gözler metro hatlarına çevrildi

Önceki gün yapılan AK Parti Arnavutköy ilçe kongresinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın yaptığı "Bizim şu anda birinci önceliğimiz metro. Metroda da birinci önceliğimiz en fazla oy aldığımız yerler olacak inşallah" sözleri gözleri İstanbul'daki toplu ulaşım ağına çevirdi. Yapılan tespite göre CHP'nin kalesi Beşiktaş'ta aktarma ücretli olurken, AK Parti'li Başakşehir'de aktarma ücretsiz.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın "Bizim şu anda birinci önceliğimiz metro. Metroda da birinci önceliğimiz en fazla oy aldığımız yerler olacak inşallah" açıklamasının yankıları sürerken ilginç bir tespit yapıldı.


ETİLER ÜCRETLİ, BAŞAKŞEHİR ÜCRETSİZ


Başkan Mevlüt Uysal’ın bu sözleri, Kadir Topbaş’ın yerine gelmeden önce belediye başkanlığını yürüttüğü Başakşehir ilçesindeki “Kirazlı- Başakşehir metro hattı”ndaki ücretsiz aktarma hattını yeniden gündeme getirdi.


ETİLER'DE İSE ÜCRETLİ


Buna rağmen M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattında, Levent durağında inerek 3 duraklı Nispetiye-Etiler hattına geçenler ise bu kısa yolculuk için ücret ödemek zorunda kalıyorlar. Yine aynı hat üzerinde bulunan Seyrantepe aktarmasına da ücretli tarife uygulanıyor.


'ÜCRETLİ' BEŞİKTAŞ CHP, 'ÜCRETSİZ' BAŞAKŞEHİR AK PARTİ’NİN KALESİ


Ücretli ve ücretsiz aktarma hatlarının bağlı bulunduğu ilçelerden, ücretli aktarmanın yapıldığı Beşiktaş’ta anamuhalefet partisi CHP’nin üstünlüğü dikkat çekiyor.



'Ücretsiz aktarma hizmeti'nin sulunduğu Başakşehir’de ise AK Parti'nin üstünlüğü göze çarpıyor.

Sözcü