Gündem İç çamaşırında esrar servisi

İç çamaşırında esrar servisi

Paylaş
İç çamaşırında esrar servisi

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fethiye Kapalı Cezaevi'nde esrar operasyonu düzenledi

Fethiye Kapalı Cezaevi'ne esrar sokulduğu ve cezaevinden uyuşturucu çetesinin yönetildiği ihbarını alan polis, teknik takip sonucunda, cep telefonu ve esrarın cinayetten tutuklu Koray Met'in eşi Hatice Met tarafından, iç çamaşırında gizlenerek içeriye sokulduğu belirlendi.

Çete lideri Koray Met'in cep telefonuyla dışarıdaki uyuşturucu çetesini yönettiği, eşinin getirdiği esrarı da tutuklu 35 yaşındaki S.Ö. aracılığıyla cezaevinde sattığı iddia edildi.

Cep telefonu ve esrarın cezaevine sokulmasında Üçüncü Müdür 41 yaşındaki B.B.Y.'nin yardımcı olduğu, giriş kapılarındaki üst aramasında esnek davranıldığı kamera kayıtlarıyla ortaya çıkarıldı.

Emekli infaz koruma memuru 48 yaşındaki S.Ö.'nün de bu yabancı maddelerin cezaevine sokulmasında rol oynadığı anlaşıldı. Delillerin toplanmasının ardından harekete geçen polis, geçen çarşamba gecesi Fethiye Kapalı Cezaevi'ne baskın düzenledi.

Savcılık talimatıyla yapılan aramada, cezaevinde 2 cep telefonu, 755 gram esrar, içilmeye hazır sigara halinde sarılmış esrar ve uyuşturucu satışından elde edildiği belirtilen 2 bin 200 TL ele geçirildi. Çete lideri olduğu ileri sürülen Koray Met'in esrarı şampuan kutularında sakladığı ortaya çıktı.

Yapılan operasyonda 11 şüpheliden gözaltına alınan Hatice Met, B.B.Y., S.Ö., H.E. (25), Y.T. (26), H.S. (28), L.P. (35), İ.T. (25) ve U.Y. (54) Fethiye Adliyesi'ne sevk edildi. Tutuklu olan Koray Met ve S.Ö. hakkında hazırlanan evrak adliyeye gönderildi.

Ahmet BAYRAK/MUĞLA (DHA)