Gündem İcadı başına iş açtı

İcadı başına iş açtı

Paylaş
İcadı başına iş açtı

Samsun'da Hak ve Eşitlik Partisi İlkadım İlçe Başkanı Mustafa Yiğit, Güneydoğu'daki karakollarda kayıpları önlemek için silah geliştirdi

Uydudan izlenebiliyor

Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu’nun Genel Başkanı olduğu Hak ve Eşitlik Partisi’nin (HEPAR) Samsun İlkadım İlçe Başkanı Mustafa Yiğit, önceki gün kendi geliştirdiği bir silahı tanıttı.

Elektronik uzmanı olan Mustafa Yiğit, oyuncak tüfekten geliştirdiği silahın uydudan takip edilebildiğini ve uzaktan kumanda edilebildiğini söyledi.

İnsansız karakollar için

Mustafa Yiğit, geliştirdiği özel mermileri elektronik sistemle ateşleyerek silahın nasıl çalıştığını da gösterdi.

Silahı Güneydoğu’daki karakollara düzenlenen terörist saldırılardaki kayıpları önlemek için geliştirdiğini söyleyen mucit başkan, “Bu sistem gelecekte askersiz karakollar için kullanılacak. Eğer talep olursa projeyi devlet görevlilerine anlatırım” dedi.

Silahına el konuldu

HEPAR yöneticisinin silah tanıtımı yerel gazetelerde haber olunca savcılık harekete geçti. Mustafa Yiğit gözaltına alınırken, geliştirdiği silah da Emniyet’e götürüldü.

Mustafa Yiğit, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Geliştirdiği silahı polislere de anlattığını söyleyen Mustafa Yiğit, “İncelemek için cihazlarıma el koydular” diye konuştu.

DHA

2