Gündem 'İçimiz acıyor içimiz'

'İçimiz acıyor içimiz'

Paylaş
'İçimiz acıyor içimiz'

Hakkari Yüksekova'da şehit düşen Piyade Yüzbaşı İbrahim Yurtseven'in cenaze törenine, Balyoz davasından 102 asker için çıkarılan tutuklama kararı ve sürekli gelen şehit haberlerinin yarattığı gerginlik yansıdı. Şehidin yakınları “İçimiz yanıyor içimiz. Mustafa Kemaller ölmez” diye feryat etti. Org. İlker Başbuğ, “Vatan elden gidiyor” diye sitem edilmesi üzerine sert bir şekilde “O kadar kolay değil. Gerekirse ben hayatımı veririm” dedi.

Hakkari Yüksekova’da 18 Temmuz’da yol kenarındaki mazgal demirlerinin altına PKK’lı teröristler tarafından yerleştirilen bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu ağır yaralanan Yüzbaşı Barış İbrahim Yurtseven tedavi gördüğü hastanede önceki gün şehit olmuştu. Yüzbaşı Barış İbrahim Yurtseven dün Ankara Kocatepe Camii’nde yapılan tören sonrası toprağa verildi.

Haberin Devamı

Komutan eşleri de geldi

Şehidin cenaze törenine, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit katıldı. Törene bazı kuvvet komutanlarının eşleriyle birlikte geldiği görüldü.

Törene, Balyoz davası kapsamında 28’i muvazzaf general olmak üzere 102 asker hakkında tutuklama kararı çıkarılması ve Güneydoğu’dan her gün gelen şehit haberlerinin yarattığı gerginlik yansıdı. Orgeneral Başbuğ, şehidin eşi Gamze Yurtseven ile anne ve babasına başsağlığı dileklerini iletirken dikkat çeken bir diyalog yaşandı. Orgeneral Başbuğ, Yurtseven’in akrabalarından birinin “Ülke elden gidiyor” sözü üzerine, işaret parmağını sallayarak, sert bir üslupla şöyle dedi: “Gerekirse ben de hayatımı veririm. O kadar kolay değil, yaptırtmam.”

Haberin Devamı

‘Mustafa Kemaller ölmez’

Yurtseven’in Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerce alınarak top arabasına konuldu. Güçlükle ayakta duran şehit Yurseven’in yakınları törende, ‘İçimiz acıyor, içimiz’, ‘Mustafa Kemaller ölmez’ diye bağırdı Şehidin cenazesi Cebeci Askeri Şehitliği’ne götürülerek, toprağa verildi.

Babacan’a protesto

Tören sonunda aile yakınları ve vatandaşların bulunduğu bölümün önünden geçen Babacan, protesto edildi. Vatandaşlar, “Bu halk Mustafa Kemal’in askerlerinin hesabını soracak sizden” diye tepki gösterdi. Babacan hızlıca tören yerinden ayrıldı.