Gündem İçindeki bebekle otomobili çaldı

İçindeki bebekle otomobili çaldı

Paylaş
İçindeki bebekle otomobili çaldı

Kalp krizi geçiren bir kadına yardım etmek isteyen anne ve baba otomobilden inince bebekle birlikte otomobili çaldı; sonunda da yüzündeki yara izinden yakalandı

İstanbul Bahçelievler’de kalp krizi geçiren bir kadına yardım etmek için duran Küney ailesinin içinde 1,5 yaşındaki Ebrar Küney’in bulunduğu otomobilini çalan, minik bebeği bir saat sonra yol kenarına terk ederek kaçan Savaş Ş. (30) polis tarafından gözaltına alındı. Zanlının, 8 yaşındaki Furkan Küney’in “Gözünün altında yara izi vardı" ifadesi sayesinde yakalandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

DİREKSİYONA OTURDU

Önceki gün meydana gelen olayda Yılmaz Küney eşi ve iki çocuğu ile birlikte evine dönerken yolda kalp krizi geçiren bir kadına yardım etmek için durdu. Hasta olan kadına yardım etmek için önce Yılmaz Küney ardındanda eşi Hatice Küney araçtan indi. Otomobilde yalnız başlarına kalan 8 yaşındaki Furkan Küney ile 1,5 yaşındaki Ebrar Küney anne ve babasını beklerken otomobilin direksiyon koltuğuna tanımadıkları bir kişi bindi. Zanlı, 8 yaşındaki Furkan Küney’i tehdit ederek otomobilden indirdikten sonra otomobili çalıştırarak olay yerinden kaçtı.

YOLA BIRAKTI

İstanbul polisi içinde 1,5 yaşındaki bir çocukla birlikte çalınan otomobil ihbarı üzerine alarma geçti. Bölgedeki tüm yollar kapatıldı. 1 saat sonra Bağcılar, Kazım Karabekir mahallesinden yapılan 155 ihbarında bir otomobilden küçük bir çocuğun yola bırakıldığı haberi geldi. Olay yerine giden ekipler çervedeki vatandaşlar tarafından koruma altına alınan 1,5 yaşındaki Ebrar Küney’i buldu.

Minik bebek baba Yılmaz Küney ile anne Hatice Küney’e teslim edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından zanlıyı yakalamak için başlatılan soruşturmada olay sırasında zanlıyı yakından gören 8 yaşındaki Furkan Küney’le görüşen ekipler oto hırsızının gözünün altında bir yara izi olduğunu tespit etti.

10 KİŞİ ARASINDAN TEREDDÜTSÜZ SEÇTİ

Aynı bölgede birkaç ay önce otomobil çalan gözünün altında yara olan sabıkalı hırsızın resmi Furkan Küney tarafından teşhis edildi. Sabaha karşı yapılan operasyonda zanlı Savaş Ş. gözaltına alındı. Savcılık talimatıyla 8 yaşındaki Furkan Küney’e yapılan teşhiste çocuk, 10 kişinin içinden hiç tereddüt etmeden Savaş Ş.’yi teşhis etti.

Haberin Devamı

Poliste işlemleri tamamlanan Savaş Ş. adliyeye gönderildi.

Mehmet AKTARAN - İSTANBUL-DHA