Siyaset İçişleri Bakanı Ala, Kılıçdaroğlu'na cevap verdi
Paylaş
İçişleri Bakanı Ala, Kılıçdaroğlu'na cevap verdi

'İç güvenlik paketi'yle ilgili önemli açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP'lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine cevap verdi

İşte Bakan Ala'nın o açıklamaları:

Haberin Devamı

"Anamuhalefet partisinin genel başkanı, 'Söz veriyorum o gençlerin en önünde ben olacağım' demiş. Molotof taşımayacaksa, kuralların belirlediği güzergahta yürüyecekse, elinde sapan, demir bilye olmayacaksa, yüzünü suç işlemek üzere kapatıp elinde de kanun dışı birtakım enstrümanlar olmayacaksa ve kalabalıkların arkasından polisimize, milletimize karşı yaralayıcı, bereleyici şeyler atmayacaksa yürü. Biz de senin güvenliğini sağlayalım.

"EVİNDE MANCINIK OLSA CEZASI YOK"

Ateşli silahlar kanununa göre, sapan zaten suç değil. Evinde adamın sapan varsa, isterse mancınık olsun, hiç cezası yok. Ama silahın var. Ama ikisini de alır getirirse toplantıya ve kullanırsa silah gibi o zaman silaha iki ceza var, hem bulundurmaktan hem de bunu kullanmaktan, oysa buna bir ceza var, silah gibi kullanmaktan.

Haberin Devamı

Bu mantığı kurmuyor, kurnazlıkla o yalanı kara propagandaya dönüştürüyorlar ve zannediyorlar ki millet de buna inanacak. Suçlular tedirgin olacak ama suç işlememiş olanlar da rahat olacak.

İşini iyi yapan güvenlik birimleri taltif edilecek, kötü yapan, art niyetli davranan da cezalandırılacak. Getirdiğimiz şeyler bunlar.

Vatandaşın can ve mal güvenliğinden bahsediyoruz. Eğer eleştireceksiniz oturup çalışacaksınız.

Dersinize çalışıp eleştireceksiniz. Vatandaşın can ve mal güvenliğinin söz konusu olduğu bir düzenlemede kulaktan duyma birtakım yanlış argümanlarla, yalan yanlış malumatlarla eleştirmeyeceksiniz."

"TABANCA 1 YIL POŞU 4 YIL"

Dün partisinin grup toplantısında güvenlik paketini eleştiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise şöyle konuşmuştu:

"İç güvenlik diye bir kavram mı kaldı, yasasını getiriyorsunuz 12 Eylül darbe yasalarını tahkim etmek istiyorlar, arada boşluklar var, o boşlukları doldurmak istiyorlar. Hırsızlık düzenini korumak için getiriyorlar bunu, yapılmak istenen budur. Tabanca olursa 1 yılla yargılanıyorsun, cezayı alsan da paraya dönüşüyor ve serbest bırakılıyorsun.

Sapan olursa 2 yılla yargılanıyorsun, poşu olursa 4 yılla... Bunların adaleti bu. Diktatörlükler böyle sanal düşman yaratarak gelir.

Haberin Devamı

"GENÇLERİN ÖNÜNE BEN OLACAĞIM"

İç Güvenlik Yasası, milletin elini kolunu bağlamak için. Sanıyorlar ki PKK’yı kontrol etmek için. PKK’nın hapse düşme derdi yok ki. Kimin derdi bu dert? Gezi’de eylem yapan gencecik çocukların derdi. Ne diye poşu veya yüzlerine bir şey takıyorlar. Biber gazından korunmak için. ‘Bunlar için getiriliyor.’ Ne getirirsen getir, hangisini getirirsen getir, söz veriyorum o gençlerin en önünde ben olacağım."