Gündem İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan Cerablus açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan Cerablus açıklaması

Paylaş
İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan Cerablus açıklaması

Türkiye'nin Cerablus opeasyonu sonrası İçişleri Bakanı Efkan Ala açıklamalarda bulunuyor...

İşte Anadolu Ajansı'nın Haber Masası'na konuk olan Efkan Ala'nın açıklamalarının satır başları:

Türkiye terörle savaş halindedir.. Dün 9 tane havan mermisi attılar Karkamış'a bugün 1 tane attılar. Türkiye buna seyirci kalamaz. Türkiye kendi sınır güvenliğini sağlayacaktır. Bunu yaparken de uluslararası hassasiyeti dikkate alarak yapıyor. Bizim hemen yanı başımızdaki terör örgütlerinin Türkiye'yi tehdit etmesine imkan veirlmeyecektir.

Karkamış'taki vatandaşlarımız güvenli bir yere alındı.

ABD'de örneğin bir terör saldırısı olduğunda bunun merkezi Afganista'sa oraya kadar gidilmişti. Fransa'da bir şey olduğunda ise Suriye'ye operasyon yapıldı.

Gerek havan mermisi atarak gerekse Türkiye'nin içine terörist sokmak isteyen tehditleri kapsıyor. DAEŞ önemli bir tehdit ama orada başka örgütler de var. PKK ve PYD ilişkisi bombalı araçlarda nasıl ortaya çıktığı ortada. Böyle bir kaotik coğrafyada istikrar adası Türkiye'ye yönelik uluslararası güç odaklarının perdelemelerinden güç alan terör odaklarının etkisiz hale getirilmesi için bazı tedbirler alınıyor.

Cerablus'un kısa zamanda temizlenmesi ve mesafe alınmasını umuyoruz. Tabii ki koalisyon güçler ve ılımlı muhaliflerle...

FETÖ terör örgütünün darbe girişiminin hemen sonrasında darbe girişimi başarılı olamayınca, burada bir acaba zaafiyet doğdu mu diye tekrar Türkiye'nin istikrarsızlaştırılması için saldırılar gerçekleşti. DAEŞ bir taraftan PKK bir taraftan ve bunlara alt yapı sağlayan FETÖ bir taraftan. Peki istikrarı ne temsil ediyor? Türkiye'nin istikrarını Cumhurbaşkanı temsil ediyor.