Gündem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Tunceli'deki helikopter kazasıyla ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Tunceli'deki helikopter kazasıyla ilgili açıklama

Paylaş
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Tunceli'deki helikopter kazasıyla ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tunceli'de düşen ve 12 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili açıklama yaptı

Tunceli’den kalktıktan sonra Pülümür ve Ovacık’ta 16 Nisan’da görev yapan hakim ve özel harekat timini taşıyan helikopter düşmüş ve 12 kişi şehit olmuştu. Yaşanan bu acı kazanın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yaptı.

"HERHANGİ BİR DIŞ ETKEN SÖZ KONUSU DEĞİL"


İçişleri Bakanı Soylu, "Komiser Yardımcılığı sınavına giren kardeşlerimizi yerlerine intikal ettirmek, diğer yandan da bir hakimimizin intikalini sağlamak için 12 kişi saat 11.35 itibariyle Tunceli Pülümür dağ yolundan kalkışını gerçekleştirdi. Ondan önce Kartal hem de Nazimiye pistinden gerekli personelleri aldı. 11.43 itibariyle de kendisiyle irtibat kesildi. Munzur Vadisi'nde uçuşu sırasında irtibat kesilince Tunceli Jandarma Genel Komutanlığımız, Tunceli Emniyet Müdürlüğü arama kurtarma personeli harekete geçildi. Yerinin Sarıgül Köyü'ne yakın olduğu belirlendi. Hem kar hem yağmur, ardından görüş mesafesinin düşüklüğü nedeniyle olay yerine hemen ulaşılamadıAskerlerimiz ve polis timimiz helikopterin enkazına saat 16.34 sıralarında ulaştı. Helikopter yere çarpıp ters dönmüş. Enkaza 2.5 saatte ulaştık. İnşallah en kısa zamanda şehitlerimizi alıp Tunceli'ye getireceğiz. Helikopterde herhangi bir dış etken söz konusu değil" dedi.






Tunceli'de Emniyet'e ait Sikorsky S-70 tipi helikopter düştü: 12 şehit




Tunceli’de düşen helikopterdekilerin isimleri belli oldu!