Siyaset İçişleri Bakanı: YSK'nın kararını değerlendirecek değilim
Paylaş
İçişleri Bakanı: YSK'nın kararını değerlendirecek değilim

İçişleri Bakanı: YSK'nın kararını değerlendirecek değilim

İçişleri Bakanı Osman Güneş, "Anayasamıza göre, seçimler yargı organlarının denetimi altında yürütülür. YSK bağımsızdır. YSK’nın kararını değerlendirecek değilim" dedi.

Haberin Devamı

Güneş, Samsun’da düzenlenecek olan, "Milletvekili Genel Seçimi Güvenlik Bölge Toplantısı" öncesi Vali Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti.
Ziyarette, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güneş, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 12 bağımsız milletvekili adayının, adaylığının veto etmesiyle, bölgede şiddetin tırmandırılmasından endişe edildiği yönündeki bir soruya, "Bu YSK’nın aldığı bir karardır. Bu karar doğrultusunda şiddetin artacağı yönünde bir kaygı oluşmasın. Ne tedbir alınması gerekiyorsa alıyoruz. Ama şu an için olağanüstü tedbir almamızı gerektiren bir konu yok"dedi.

Güneş, 12 milletvekili adayının adaylıklarının veto edilmesi kararını YSK’nın aldığını belirterek, şunları söyledi:
"Biliyorsunuz, Anayasamıza göre seçimler YSK’nın yargı organlarının genel yönetim ve denetimleri altında yürütülür. YSK ve yargı bağımsızdır. YSK’nın aldığı kararı değerlendirecek değilim. Ancak huzur ve güvenlik tesisi hususunda görev bize aittir. Her alanda, her konuda hangi sebeple olursa olsun bir suç işlendiğinde bir düzensizlik ortaya çıkarıldığında bunu bertaraf etmek, bunu önlemek bizim yasal görevimizdir. Şu anda bizim olağanüstü bir tedbir almamızı gerektiren hiçbir şey yoktur. Biz mevcut arkadaşlarımızla her zaman aldığımız tedbirleri almaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın bir kaygısı olmasın. Devletin her şarta göre tedbiri vardır. Ama şimdi biz ülkemizin genelinde ne tedbiri alıyorsak bu tedbirlerle bu işi yürüteceğimizi görüyoruz. Eğer ilave bir tedbir almak gerekirse onu da alırız. Ama şu anda bunu görmüyoruz."

Haberin Devamı

Bakan Osman Güneş, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.