Gündem 'İcrakent' Denizli

'İcrakent' Denizli

Paylaş
'İcrakent' Denizli

Denizli Barosu Başkanı Avukat Adil Demir, 480 bin kişinin yaşadığı kent merkezinde, 2009'da 150 bine yakın icra dosyası bulunduğunu söyledi

Denizli Adliyesindeki 6 icra müdürlüğünün, dava dosyalarından başını kaldıramadığını ifade eden Adil Demir, şunları kaydetti: "2009 sonu itibariyle Denizli’deki 6 tane icra müdürlüğünde, 150 bine yakın icra dosyası bulunmaktadır.

Bunun 86 bin 152’si 2009’da açılmış durumda. Daha önceki yıllardan gelen derdest dosyalar ve başka illerden talimatla açılan dosyalarla birlikte bu sayı 150 bini bulmaktadır. İcra müdürlüklerinde işlem gören, işlem yapılabilecek dosya sayısı budur.

Bu da Denizli’deki aktif kişilerin üçte ikisinin icralık olduğunu gösteriyor. Bu durum, Denizli’de ekonomik krizin ne kadar büyük bir önem arz ettiğinin göstergesi. 2008’de açılan icra takibi dosyası sayısı 68 bin 732 idi. 2007’de ise 49 bin 710 icra takibi dosyası açıldı."

İLÇELERDEKİ DOSYALAR DAHİL EDİLMEDİ

Bu rakamlara ilçelerdeki dosyaların dahil edilmediğini dile getiren Baro Başkanı Demir, ilçelerdeki rakamların Denizli’nin genel rakamlarını düşürdüğünü söyledi.

Bu icra takiplerinin birçoğunun ekonomik krizle alakalı olduğunu ileri süren Demir, icra takibindeki dosyaların dörtte üçünün alacaklısının bankalar olduğunu ifade ederek, şöyle dedi: "Kredi kartları, bankaların verdiği bireysel ve ticari kredilerinin sonucunda ödenemeyen paralar nedeniyle açılmış dosyalardır.

Fabrikalarda çalışan işçiler, ücretlerini alamayınca, aldıkları kredilerin parasını ödeyemiyor. Yine iş yapamayan firmalar, aldıkları kredilerini ödeyemiyor ve sonucunda hakkında icra takibi başlatılıyor. Nüfusa oranla açılan icra takibi dosyalarında, Denizli ilk 3 ilin arasındadır."