Dünya İdam mahkumlarının son yemekleri

İdam mahkumlarının son yemekleri

Paylaş
İdam mahkumlarının son yemekleri

ABD'de idam mahkûmlarına son yemeklerini seçme hakkı verilmesi âdetini ilginç bulan İngiliz sanatçı James Reynolds, mahkûmların ölmeden önce yemek için yaptıkları sıradışı tercihleri turuncu cezaevi tepsileri üzerinde yeniden canlandırdı

“Son yemek” koleksiyonu fikrinin bir kitapta idam mahkûmlarının ölmeden önce neler yediklerini okuduktan sonra aklına geldiğini söyleyen Reynolds, mahkûmların son yemeklerini neye göre seçtikleri üzerine odaklanıyor. Son yemek için 40 dolarlık üst sınırları olan mahkûmlar en çok McDonalds ve Kentucky Fried Chicken gibi fastfood ürünleri tercih ediyor. Ancak Reynolds’un ilgisini daha sıradışı tercihler çekiyor.

Son arzusu tek zeytin

Haberin Devamı

En ilginç taleplerden biri 1963’te cinayetten idam edilen Victor Feguer’e ait; Feguer son yemeğinde bir adet zeytin istemiş. Reynolds’a göre bu tercihin arkasında öldükten sonra içinden barışın sembolü olan zeytin ağacının yetişeceği inancı yatıyor. Diğer garip son arzular arasında bir adet soğan, egzotik meyveler ve kremalı bisküvi ile 6 şişe kola gibi seçimler yer alıyor. Bazı mahkûmların bir kutu ağrı kesici hatta silah bile istediğini belirten Reynolds bu tür taleplerin doğal olarak reddedildiğini söyledi. Ayrıca birçok mahkûm da son yemek istememiş.