Dünya İdama 1 saat kala infaz durduruldu

İdama 1 saat kala infaz durduruldu

Paylaş
İdama 1 saat kala infaz durduruldu

ABD'de 47 yaşındaki Hank Skinner, idamın infaz edilmesine bir saat kala DNA testleri sayesinde kurtuldu

Teknoloji gelişti

Amerika Teksas’ta 1993’te Twila Jean Buspy (40), oğulları Elwin Caler (22) ile Randy Busby’yi (20) öldürmekten suçlu bulunan Hank Skinner’a (47) idam cezası verilmişti.

Masum olduğunu öne süren Hank Skinner teknolojinin gelişmesi ve DNA testlerinin yapılması ile birlikte tekrar yargılanmayı talep etmişti.

Fransa araya girdi

Fakat mahkeme Hank Skinner’ın talebini reddetmişti. Bu arada Hank Skinner idam karşıtı eylemci Fransız Sandrine Ageorges ile hapishaneden aldığı özel izinle geçen yıl evlenmişti.

Sandrine Ageorges’in Hank Skinner’ın idamını engellemek için Fransa’da yaptığı eylemler ses getirmiş, Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner idamın durdurulmasını istemişti.

Son yemeğini yiyordu

Geçen hafta Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy de Hank Skinner’ın idamının durdurulması gerektiğini açıklamıştı.

Bu talepler üzerine önceki gün zehirli iğneyle idamına 1 saat kala Hank Skinner’ın infazı durduruldu. Haberi son yemeğini yerken alan Hank Skinner mutluluktan havalara uçtu.

Mahkeme ya Hank Skinner’a DNA testi yapılmasına karar verecek ya da idamın infaz tarihini erteleyecek. Amerika’da son yıllarda 17 idam mahkumu DNA testi sayesinde ölümden kurtulmuştu.

2

Haberin Devamı