Siyaset 'İdamcıların ruhunu temsil ediyorlar'
Paylaş
'İdamcıların ruhunu temsil ediyorlar'

İkinci Ergenekon Davası'nın 108'inci duruşmasında, gazeteci-yazar Mustafa Balbay, iktidara yönelik sert eleştirilerde bulundu

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen İkinci Ergenekon davasının bugün görülen 108’nci duruşmasına tutuklu sanıklardan Levent Ersöz, Mehmet Haberal ve Oğuz Bulut katılmadı.

Eski Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin, gazeteciler Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay’ın da aralarında bulunduğu diğer 23 tutuklu sanık ise duruşmada hazır bulundu.

Tutuksuz sanıklar eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Ünal İnanç, Tanju Güvendiren ve Muhterem Bağcı da duruşmada hazır bulundu.

"YAŞAMA SEVİNCİMİZİ HİÇBİR ŞEY ALAMAZ"

Duruşma salonuna tutuklu sanıklar Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan’ın gelmesiyle birlikte izleyiciler bölümünden alkış sesleri duyuldu. Balbay ve Özkan da alkışlara el sallayarak karşılık verdi. Balbay kendisini alkışlayan izleyicilere, "Gayet iyiyiz, yaşama sevincimizi hiçbir şey alamaz" dedi.

"ANKARA’DAN EMİR BÖYLE"

Duruşmada mahkeme başkanı Köksal Şengün’den söz isteyerek ayağa kalkan tutuklu sanık Mustafa Balbay, cezaevi koşullarının çok kötü olduğunu anlattı.

28 Şubat’ta, 4 No’lu cezaevinde Tuncay Özkan ile birlikte kaldıklarını anlatan Balbay, "Akşam 17.00 sıralarında görevliler geldi ve ’Sevk var’ dediler. Bütün eşyalarımızı toplamamızı istediler.X

Gece 03.00’de tek kişilik hücrelere konulduk ve ayrı ayrı kalacağımız söylendi. Nedenini sorduğumuzda da ’Ankara’dan emir böyle’ cevabını aldık" dedi.

"BUGÜNKÜ İKTİDAR MENDERES’İ İDAMA GÖTÜRENLERİN RUHUNU TEMSİL ETMEKTEDİR"

"Hücre hücre değil, koğuş koğuş değil" diyerek sözlerine devam eden Balbay, "İlk 20 günde 34 tamirci geldi. Hücreleri kanalizasyon bastı. Yapılan tamiratlardan sonra müteahhit geldi.

’Başka eksik var mı?’ diye sordu. Ben de ’Bu şekilde neden cezaevini teslim ettiniz?’ dedim, o da ’Biz daha cezaevini teslim etmedik ki" diye cevap verdi.

Hepsi iyi niyetli insanlar tamir etmek istiyorlar. Silivri Cezaevi’ni müteahhitten tutuklular teslim aldı" diye konuştu. "Cezaevinde herşey bozuk, moraller hariç" diyen Balbay, "Bugünkü iktidar Menderes’in ruhunu temsil etmiyor, Menderes’i idama götürenlerin ruhunu temsil etmektedir" diye konuştu.

"3 METRE 44 CM’LİK BİR HÜCREDE KALIYORUM"

Tutuklu sanık emekli Albay Mustafa Levent Göktaş savunmasına başlamadan önce cezaevi koşullarının kötü olduğunu belirtti. Toplam 3 sanık ile birlikte aynı koğuşta kaldığını anlatan Göktaş, "3 metre 44 cm’lik bir hücrede kalıyorum.

Biz bu ortamda yemek yiyoruz, televizyon izliyoruz, savunma hazırlıyoruz hem de yaşamaya çalışıyoruz" dedi. Duruşmada tutuklu sanık Levent Göktaş’ın savunmasının alınmasıyla devam ediyor.

Serpil KIRKESER/DHA

Haberin Devamı