Siyaset 'İddianameyi okudum, utandım'
Paylaş
'İddianameyi okudum, utandım'

Dünkü söz düellosunda CHP'li Muharrem İnce'ye 'tacizci' diyen Arınç, bu kez de, 'Tacizle ilgili iddianameyi okudum utandım' dedi. İnce'nin yanıtı gecikmedi: "Arınç'ın şahsıma yönelik tutanaklara yansıyan sözlerinden anlıyoruz ki organizasyon çok daha yukarılarda hazırlanmış"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce hakkında cinsel taciz iddiasıyla fezleke hazırlandığını belirterek, "En azından bu cinsel taciz iddiasından kurtulana kadar bulunduğu görevden istifa etmesi gerekir" dedi.

Haberin Devamı


İNCE: SUÇ İSNAT EDİLEBİLİR AMA...


Dün Meclis'te yaşanan atışmada Bülent Arınç, İnce'ye, "549 milletvekilinin 500 tane dokunulmazlık dosyası var. BDP’de bir milletvekilinin 18 dosyası var. Ama bu milletvekillerinin içinde bir tek dosya cinsel tacizden. O da size ait" demiş; buna çok kızan İnce ise, "Birisine bir suç isnat edilebilir. Bu, onun suçlu olduğu anlamına gelmez. Ben yargılanmak istiyorum. Sizde birazcık yürek varsa gelin dokunulmazlığımı kaldırın. Ne istifa edeceğim. Sayın Arınç size bu sözü çok pahalı ödeteceğim" demişti.

>> İŞTE DÜNKÜ SÖZ DÜELLOSU

TBMM’in de hakkında verilen gensoru görüşmeleri sırasında Muharrem İnce’nin yaptığı konuşmaya değinen Arınç, " Dünkü konuşmasından dolayı hakkında dava açacağım. Onu utandıracağım. Mahcup edeceğim. Bu ahlaksızca sözlerinin altında ezilecektir" diye konuştu.

Osmanlı Coğrafyası Kültürel Arşiv Mirasının Yönetimi ve Tapu Arşivlerinin Rolü Uluslararası Kongresi’ne katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İlk olarak İsrail’in Gazze saldırılarına değinen Arınç, " Dışişleri Bakanımızın yürüttüğü çabalarla, ateşkesin filiyata döküldüğünü, kan dökülmemesini, silahların susmasını büyük bir özlemle bekliyoruz. İnsan hayatı önmlidir.Gazze’de yaşanan dram yıllardan beri devam ediyor. Çocukların babalarının kucaklarında masum yüzleriyle hayata veda ettiğini görüyoruz. Dilerim ki, sayın Dışişleri Bakanımızın bugün yapacağı çalışmalarla karşı taraftan da olumlu cevap netleşir. Ve artık Gazze’de silahların sustuğunu hep birlikte görürürüz." şeklinde konuştu.

'BANA HAKARETE YELTENDİ'

Muharrem İnce ile arasında yaşanan tartışmayı hatırlatan bir gazeteciye yanıt veren Arınç, "Sayın İnce’nin tamamen şahsiyet yaparak, polemikçi cümlelerle beni aşağılamak istediğini, bana hakarete yeltendiğini bütün meclis gördü. Ben bugüne kadar böyle şeylere cevap vermedim. Ama sayın İnce, Allah’tan Peygamber’den Ahlaktan bahsedince, kendisine bir dokundurma yaptım. Bu dokundurma bir gerçektir" şeklinde konuştu.

'İSTİFA ETMESİ GEREKİR'

TBMM’de ilk kez bir milletvekili hakkında cinsel taciz iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması için dosya hazırlandığını belirten Arınç, "Bu tek dosyanın sahibi de Muharrem İnce’dir. Her türlü suçlama yapılabilir ama cinsel taciz iddiasıyla fezleke bugüne kadar düzenlenmemiştir. Muharrem İnce’nin ahlaktan bahsedecekse en son konuşması gerekir. Üzerinde bir ayıbı taşıyor. Bunun için dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi. Kişinin isteğine bağlı olarak dokunulmazlık kalkmıyor, bizim sistemimizde. Bunu kendisi de bilir. En azından bu cinsel taciz iddiasından kurtulana kadar bulunduğu görevden istifa etmesi gerekir" diye konuştu.

'KADINLAR ONUN YANINA OTURMASIN'

CHP’deki kadın milletvekillerine de görev düştüğünü söyleyen Arınç," Kadın milletvekilleri İnce’nin yanında oturmamalı, selamı sabahı kesmeli" dedi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da bir görev düştüğünü söyleyen Bülent Arınç, " Sayın Kılıçdaroğlu aile hayatına önem veren mazbut bir insandır. Cinsel taciz iddiasıyla suçlanan bir insanı grup başkan vekili olarak görevine devam ettiremez. Bunu yapmadığı taktirde cinsel tacizle suçlanan bir insan parlamentoda onun vekili olarak görev yapar" diye konuştu.

Taciz iddiasıyla ilgili hazırlanan iddianameden ayrıntılar veren Arınç, iddianameyi okuduğunu ve utandığını söyledi. Arınç, " Herkesin bunu okuması mümkündür. Şu anda dokunulmazlığı olduğu için yargılanamıyor ama dokunulmazlığın kalktığı anda bu iddiaların altında ezilecektir. Dünkü konuşmasından dolayı hakkında dava açacağım. Onu utandıracağım. Mahçup edeceğim. Bu ahlaksızca sözlerinin altında ezilecektir " diyerek, gazetecilere de bu konuyu haber yapmaları çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

İNCE'NİN YANITI GECİKMEDİ

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili İnce, Bülent Arınç'ın kendisiyle ilgili sözlerine yanıt verdi: "Arınç'ın şahsıma yönelik tutanaklara yansıyan sözlerinden anlıyoruz ki organizasyon çok daha yukarılarda hazırlanmış"

Haberin Devamı

>> İŞTE MUHARREM İNCE'NİN AÇIKLAMASI

Haberin Devamı


DHA- AA