Mehmet Coşkundeniz İdeal kadın diye bir şey var mı?
HABERİ PAYLAŞ

İdeal kadın diye bir şey var mı?

Haberin Devamı

‘Amazon Kadınlar Kulübü’ kitabının yazarı Tuğçe Özcan, artık posta.com.tr’de yazıyor. Uzun yıllar medyanın çeşitli alanlarında çalıştıktan sonra kendisini kadınları güzelleştirmeye adayan Tuğçe’nin son yazısı ‘İdeal Kadının 10 Özelliği’ başlığını taşıyor. Tuğçe, farklı mesleklerden 10 erkeğe sormuş ve ideal kadının özelliklerini belirlemiş. Şimdi Tuğçe’nin ‘ideal kadın’ özelliklerini, bir de altında benim yorumumla okuyun lütfen.

1- GÜLÜMSEYEN KADIN

Tuğçe: Gülümseyen kadınlar daha sempatik ve çekici bulunuyor.

Ben: Lokantada, bir barda, sokakta gülümseyen kadın ‘erkeklere davet çıkaran kadın’ olarak algılanıyor ne yazık ki. Bu yüzden birçok kadın gülümsemeden dolaşıyor etrafta.

2- BALIK ETLİ KADIN

Tuğçe: Erkek, 90-60-90 gibi kusursuz bir vücut yerine, daha kıvrımlı bir bedenin çok daha seksi olduğunu düşünüyor.

Ben: Bunu söyleyenlerin samimi olmadığını biliyorum. Yoksa Instagram’da spor yaparken çekilmiş kadın fotoğrafları neden binlerce like alsın ki?

3- GÜZEL KOKAN KADIN

Tuğçe: Erkekleri hem psikolojik, hem de fiziksel olarak aynı anda uyaran duyulardan birisi de koku alma.

Ben: Koku alma duygusu erkeklerde değil, kadınlarda gelişmiştir. Erkeğin kokuya göre kadınları değerlendirdiğine hiç tanık olmadım.

4- YEMEK YAPAN KADIN

Tuğçe: Erkekler kadınların mutlaka iyi yemek yapmasını, ya da en azından iyi yemekten anlamasını bekliyorlar.

Ben: Katıldığım tek konu bu. İyi yemek erkeği, kokudan da, gülümsemeden de, balık etli olmaktan da daha fazla etkiliyor.

5- ÖZGÜVENİ YÜKSEK KADIN

Tuğçe: Silik ve güvensiz bir kadınsanız ideal kadın tanımına girmiyorsunuz.

Ben: Başta hayranlık uyandırıcı bir durum olsa da erkek bir süre sonra o kadının özgüveninin kendisinden fazla olduğunu görünce sukoyveriyor. Kadının kendisinden daha ezik konumda olmasını istiyor.

6- KADINSI KADIN

Tuğçe: Feminen görüntüsünden taviz vermeyen, kadınsılığını spor ayakkabı giyerken bile yansıtabilen kadınlar, ideal kadın tanımında üst sıralarda.

Ben: Kişisel olarak Tuğçe ile aynı fikirdeyim. Ama erkeklerin çoğunun elektrik faturasını yatıran, lavaboyu tamir eden, ampul değiştiren kadınlara karşı zaafı olduğunu da biliyorum.

7- TABULARI YIKMIŞ KADIN

Tuğçe: Yatakta istediğiniz gibi giyinmeli, istediğiniz gibi davranmalı ve içinizden geçenleri söylemelisiniz.

Ben: Tabii şu sorulara hazırsanız: “Bunu benden önce başka kimseyle yaptın mı?”, “Bu pozisyonu nereden öğrendin?”, “Sana bu fantezileri kim öğretiyor?”

8- KISKANMAYAN KADIN

Tuğçe: Kıskanmayan ve kendisini kontrol etmeyen bir kadın ideal.

Ben: Bu bir ütopya Tuğçe. Dünyada böyle bir kadın yok. Kıskançlık dünyanın en ilkel duygusu. Hepimiz bu ilkelliğe teslim durumdayız.

9- SAHİPLENEN KADIN

Tuğçe: Onu sahiplenerek ipleri eline alan kadınlar artı puan kazanıyor.

Ben: Sahiplenmek olumlu bir şey değildir. Bir ilişki için olumsuzluğun başlangıcıdır. Herkes birey olacak, kimse kimsenin sahibi olmayacak.

10- TAMAMLAYICI KADIN

Tuğçe: Erkek birlikte olduğu kadınla kusursuz bir tamamlanış istiyor. Yani dışarıda iyi bir resim oluşturmak, baş başa kaldığında saatlerce konuşabilmek, yatakta zirveye çıkan bir tensel uyum, aile ilişkilerinde ortak bakış açısı ve sosyal hayatın iyi bir eşlikçisi olabilmek ideal kadın tanımının en önemli ayağı.

Ben: Tuğçeciğim, tanıdığın böyle bir kadın var mı acaba? Rahatlıkla telefon numaramı verebilirsin:)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder