Bilim - Teknoloji İdrar kokan PC sorunu çözüldü
Paylaş
İdrar kokan PC sorunu çözüldü

Dell'in "kedi idrarı" kokan PC'sinin gizemi, gelen resmi açıklamayla sonunda çözüldü!

Dell'in Latitude 6430 ultrabook'unu satın alanlar, cihazlarının çok kötü kokmasından şikayetçiler. Yeni dergilerin, kitapların, elektronik cihazların kokusunu bilirsiniz. Ancak 6430 sahipleri, ultrabook'larının "bir kedi tuvaletinin yanında" üretildiğinden şüpheliler. Hatta bir kullanıcı, cihazının kedi idrarı koktuğundan o kadar emin olmuş ki bundan dolayı kedisini suçlamaya başlamış. Ancak kısa bir süre sonra hareketinin yanlış olduğunu anlamış çünkü kokudan tek şikayetçi olan kendisi değil.

Haberin Devamı

Haziran ayında başlayan şikayetlere Dell, klavyeyi yumuşak bir kumaşla klavyeyi temizleme ve sıkıştırılmış havayla havalandırma deliklerini temizleme önerileriyle cevap vermişti. Ancak raporlara göre bu öneriler, sadece bazı 6430u kullanıcılarının işine yaradı. Kokulu bilgisayarları tekrar inceleyen Dell, Çarşamba günü açıklamada kötü kokunun kullanıcının avucunu yasladığı yerle ilgili ve bir üretim süreciyle ilgili olduğunu, "bu üretim sürecini şimdi değiştirdiklerini" açıkladı.

Yaptığı açıklamada sorunun "kedi idrarı veya herhangi bir biyolojik yabancı maddeden kaynaklanmadığını doğruladıklarını" söyleyen Dell, kokudan şikayetçi olan kullanıcıların bilgisayarlarındaki sözkonusu parçayı Dell müşteri hizmetlerine başvurmaları halinde değiştiriyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: Tarihten en çekici 9 bilgisayar tasarımı!

Kaynak: CHIP Online