Gündem İETT'den çaldı, şehri turladı

İETT'den çaldı, şehri turladı

Paylaş
İETT'den çaldı, şehri turladı

Üsküdar Meydanı'ndaki İETT durağındaki otobüsü çalan Hasan Kılıç, Tuzla'da zar zor yakalandı

İETT şoförü Cevahir Kandemir, kullandığı 11K Üsküdar-Kazım Karabekir Mahallesi otobüsünü sabah saatlerinde Üsküdar Meydanı’ndaki İETT durağına park etti. Cevahir Kandemir’in görev kağıdına imzalatmak için hareket amirliğine girdiğini gören Hasan Kılıç isimli hırsız, otobüsün kapısını açarak içeriye girdi.

Hasan Kılıç otobüsü çalıştırarak hareket ettirdi. Otobüsün hareket ettiğini gören Cevahir Kandemir, durumu hemen hareket amirine ve polise bildirdi. İETT merkezindeki görevliler, araçlardaki GPS cihazı sayesinde otobüsün yerini tespit ederek polisi bilgilendirdi.

AMANSIZ TAKİP

Polis ekipleri aldığı bilgiler doğrultusunda otobüsün peşine düştü. GPS cihazından elde edilen veriler doğrultusunda harekete geçen polis ile otobüs arasında amansız bir takip başladı.

Polis ekipleri Üsküdar Meydanı’ndan kaçırılan otobüsü Tuzla'ya kadar kovaladı. Kendisini zaman zaman sıkıştıran polislerin elinden yaptığı manevralarla kurtulan Hasan Kılıç’ın kaçışı 55 kilometre sonra son buldu.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2668","2668","201009","2668-6.jpg");



TEDAVİ GÖRÜYORMUŞ

Tuzla girişinde önü kesilen otobüs durdurularak Hasan Kılıç yakalandı. Gözaltına alınan Hasan Kılıç polis merkezine götürülerek ifadesi alındı. Psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen Hasan kılıç ifadesinde, “Dışarıda üşümüştüm. Otobüse ısınmak için bindim. Bunun içinde otobüsü çalıştırdım. Daha sonra içinden dolaşmak geldi. Ben de otobüsü hareket ettirdim. Psikolojik tedavi görüyorum. Dün akşam ilacımı kullanmayı unuttum. Galiba bu yüzden yaptım bunları." diye konuştu.

B sınıfı ehliyeti olduğu öğrenilen Hasan Kılıç’a askerliğini yaptığı sırada psikolojik rahatsızlığından dolayı çürük raporu verildiği öğrenildi.

Ramazan EĞRİ - Kubilay AYDIN İSTANBUL DHA

Haberin Devamı