Eğitim - Kariyer İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu'nda sipariş bile İngilizce alınıyor

İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu'nda sipariş bile İngilizce alınıyor

Paylaş
İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu'nda sipariş bile İngilizce alınıyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu öğrencileri sadece İngilizce konuşuyor. Yüksekokul içindeki kafedeki garson dahi siparişi İngilizce alıyor

Akıllı sınıflarla donatılan ve bin 500’ü aşkın öğrencinin eğitim gördüğü İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu binasında iletişim için sadece İngilizce kullanılıyor. 135 eğitimcinin 3’te birini Amerika, İngiltere ve Kanada’dan gelen yabancı eğitmenler oluşturuyor.

İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, tüm sınıfların etkileşimli projeksiyon, all-in-one PC, mikrofon, akıllı tahta ile donatıldığı binada, öğrencilerin 1 yıl boyunca sadece İngilizce eğitimi aldığını söyledi.

YÜZDE 85'i 1 YILDA İNGİLİZCE ÖĞRENİYOR

Bin 500’ü aşkın öğrencinin eğitim aldığını ve binada yalnızca İngilizce konuşulduğunu vurgulayan Başkan Ekrem Demirtaş, öğrencilerin yüzde 85’inin 1 yılda, hatta bir sömestrde İngilizceyi öğrendiğini söyledi.

Başkan Ekrem Demirtaş, "Yabancı diller tüksekokulumuzda lisans eğitimi süresince 2. dil olarak da 12 farklı dil öğretiliyor. Öğrencilerimiz, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Yunanca, Portekizce, Çince, Japonca, Rusça, Arapça, Latince gibi farklı dillerin yanı sıra yurt dışından gelen öğrencilerimiz de Türkçe öğreniyor. Bu özellik ile İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri fark yaratıyor" dedi.

DHA


Haberin Devamı