Siyaset İfadeye çağrılan 19 asker rapor aldı
Paylaş
İfadeye çağrılan 19 asker rapor aldı

İfadeye çağrılan 19 asker rapor aldı

İnternet Andıcı soruşturması kapsamında Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz tarafından ifadeye çağrılan aralarında 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın da bulunduğu 19 kişiye verilen süre bugün doldu.

Haberin Devamı

Terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla ifadeye çağrılan 19 kişiden bir kısmının 10 ile 20 gün arasında değişen sağlık rapor gönderdikleri öğrenildi. Güvenlik birimleri aracılığı ile şüpheli olarak savcılıkta hazır edilmeleri istenen 19 kişiden bir kısmını ise yurt dışında olduklarını belirterek dün mazeret bildirdi.

Soruşturmanın yaklaşık 1 yıl önce, altında Albay Dursun Çiçek’in ıslak imzasının olduğu öne sürülen İrtica ile Mücadele Eylem Planı belgesinin orjinalini gönderen meçhul subayın gönderdiği ikinci ihbar mektubuyla başlatıldığı belirtildi

. İhbar mektubunun savcılığa gelmesinin ardından mektupta yer alan ve Genelkurmay Başkanlığı’na ait internet siteleri olduğu öne sürülen sitelerin polis tarafından incelemeye alındığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Bazı internet sitelerinin ihbar mektubunun savcılığa ulaşması ve basında yer almasının ardından da kapatıldığının tespit edildiği belirtildi. Genelkurmay, Milli Savunma Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’na gönderilen yazılara cevap gelmesinin ardından, YAŞ toplantılarının ikinci günü operasyon başlatıldı.

İstanbul, İzmir, Gölcük ve Ankara’da 5 ayrı adreste arama yapılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan kimse olmadı. Genelkurmay Başkanlığı 1’inci Bilgi Destek Şube Müdürlüğü tarafından hazırlandığı öne sürülen İnternet Andıcı’nın altında dönemin Genelkurmay 2’nci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın imzasının bulunduğu iddia ediliyor.

Ayşegül USTA/İSTANBUL, (DHA)