Gündem İflas dramı

İflas dramı

Paylaş
İflas dramı

İstanbul'da önceki gün taşan Kurbağalıdere'ye düşerek kaybolan Ataşehir Belediyesi'nin temizlik işçisi Mevlüt Macit hâlâ bulunamadı

Yüzme bile bilmiyordu

Haberin Devamı

Vatandaşları sel bölgesinden uzaklaştırmak isterken dereye düşen Mevlüt Macit’in Maltepe Fındıklı’da yaşayan ailesi ise acı olaya isyan ediyor.

Kızı Burcu (17) “Hiçbir kurtarma eğitimi almamış, selin tehlikelerinin anlatılmadığı bir insana nasıl bu görev verilir? Onun görevi sokakları süpürmekti. Hayatında hiç denize bile girmemişti. Yüzme de bilmiyordu. Eceliyle öldü denilerek bu olayın üstünü kapattırmayacağız” dedi.

Patrondu, işçi oldu

Kayıp işçinin oğlu Onur Macit, babasının üzerinde bir can yeleği bile bulunmadığına dikkat çekti. Ümraniye’de bir tavuk kesimhanesi bulunan, ancak geçen yıl iflas ettikten sonra temizlik işçisi olan Mevlüt Macit her sabah 05.00’te işe başlıyordu. Aile Küçükbakkalköy’de gecekonduda oturuyordu. Ancak Mevlüt Macit, büyüyen çocuklarının ayrı odalarda kalabilmesi için 800 lira maaş almasına rağmen, Fındıklı’da bir apartman dairesine taşınmıştı. Mevlüt Macit’in küçük kızı Hande (14), “Dünyanın en fedakar babasıydı. Hiçbir şeyimizi eksik etmedi” dedi.

Haberin Devamı

Ömer ERDEM/DHA