Türkiye (Son Dakika) Iğdır'da sanayi sitesinde patlama: 4 ölü, 14 yaralı

Iğdır'da sanayi sitesinde patlama: 4 ölü, 14 yaralı

Paylaş
Iğdır'da sanayi sitesinde patlama: 4 ölü, 14 yaralı

Iğdır Sanayi Sitesi’nde meydana gelen patlamada 4 kişi öldü, 2'si ağır 14 kişi yaralandı; çok sayıda iş yeri ve araçta hasar oluştu. Belediye Başkanı Murat Yikin, 'Patlamanın kaynağı tüp, tüp nakli sırasında meydana gelen bir patlama. Mutfak tüplerinin depolandığı bir alan' dedi

Alınan bilgiye göre, kent merkezindeki Iğdır Sanayi Sitesi’nde, tüp yüklü araçta meydana gelen patlamada ortalık savaş alanına döndü. Patlamanın ardından çevredeki iş yerleri ve araçlarda yangın çıktı.

Olay yerine polis, itfaiye, belediye ve AFAD ekiplerinin yanı sıra toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) sevk edildi.


ÖLENLERDEN İKİSİ: ESAT BAĞCI VE VOLKAN ÇETİNYOL


Patlamada sanayide iş yeri bulunan Esat Bağcı ve 3 kişi daha hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak Kars’a sevk edilirken yolda hayatını kaybeden Volkan Çetinyol’un cenazesi memleketi Iğdır’a geri getirildi.

Enkaz altında kimliği henüz tespit edilemeyen bir kişinin cesedi çıkarıldı. Hayatını kaybeden toplam 4 kişinin cesedi, otopsi için Iğdır Devlet Hastanesi morguna konuldu.

2’si ağır olan yaralılar bölgelerdeki hastanelere sevk edildi. Diğer 12 yaralının tedavisi ise Iğdır Devlet Hastanesi’nde sürüyor.



Olayda hayatını kaybeden Esat Bağcı

YANGINA TOMA'LAR MÜDAHALE ETTİ


Patlama nedeniyle bazı iş yerleri çöktü, tüp yüklü kamyon ile bazı araçlar yandı. İş yerleri ile araçlardaki yangın, itfaiye ve TOMA’ların müdahalesiyle söndürüldü.

Soğutma çalışmaları, polis ve itfaiye ekiplerinin incelemesi ile AFAD ve belediye ekiplerinin enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Patlamayla ilgili soruşturma başlatıldı.


VALİ ENVER ÜNLÜ OLAY YERİNE GELDİ


Iğdır Valisi Enver Ünlü, Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, İl Emniyet Müdürü Melih Ekici, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bülent Zeğem, Iğdır Sanayi Sitesi Başkanı Atakan Taşkınsu, olay yerine gelerek bilgi aldı. Vali Ünlü, daha sonra Iğdır Devlet Hastanesinde tedavi gören yaralıları ziyaret etti.

Hastane çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Ünlü, yaralıların tedavisinin Iğdır Devlet Hastanesi'nde sürdüğünü söyledi.

Ünlü, "Iğdır'daki yaralılarda genellikle cam batması ve küçük kesikler ya da patlamanın tesiriyle yoğun baş ağrısı ve kulak zonklaması var. Patlamanın etkisiyle 3-4 iş yerinde hasar, çökmeler meydana gelmiş. Arkadaşlarımız arama kurtarma faaliyetlerine devam ediyor, ümit ediyoruz ki içeride kalan yoktur." diye konuştu.



Patlamanın yaşandığı alanda oksijen tüpleri ve mutfak tüpleri olduğu için alana görevliler dışında kimsenin yaklaştırılmadığına dikkati çeken Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bölge, ekiplerimizin kontrolünde. Iğdır için üzücü bir gelişme. Bu olay, 15-20 gün önce göçmenlerin hayatını kaybettiği kazadan sonra bizim için yeni bir acı, inşallah son olur. Burada belediye başkanımızla, emniyetle, ilgili kooperatif başkanımızla da istişare ettik. Bu küçük sanayi sitemiz de zaten şehrimize yakışmıyor, kuruluş itibarıyla da yapım aşamasında da çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kaldığı için, sağlıklı bir inşaat aşaması yaşamadığı için maalesef kronik yapısal sorunları var."


'BİR MÜSİBET BİN NASİHATTEN İYİDİR'


Ünlü, kente yakışan küçük bir sanayi sitesi kazandırmaları gerektiğini söyledi. "Bir musibet bin nasihatten iyidir." diyen Ünlü, şunları kaydetti:

"Defalarca bu konuda uyarılarda bulunduk ama taşınması noktasında maalesef yeterli mesafeyi alamamıştık. Bu olaydan sonra söylediklerimizin maalesef haklı çıktığını düşünüyorum. Oradaki sanayi kollarının, yaptıkları faaliyete göre tehlikeli iş kollarına ayrılarak sektör sektör planlanması lazım, bunun çok güzel örnekleri var. İnşallah bu faciadan bir ders çıkararak küçük sanayi sitemizi daha güvenli, daha güzel bir şekilde inşa ederiz."



Sanayi sitesinde tüp depolanmasının doğru olmadığına işaret eden Ünlü, "O bölgede tüp depolama faaliyetinin yapılmaması lazım. Zaten patlama alanındaki iş yeri, bu amaçla çalışan bir iş yeri değil ancak orada oksijen kaynağı tüplerinin depolandığını öğrendik ama son birkaç haftadır mutfak tüplerinin de orada depolandığını öğrendik. Bununla ilgili de adli tahkikat başlatıldı." bilgisini paylaştı.

BELEDİYE BAŞKANI YİKİT: PATLAMANIN KAYNAĞI TÜP


Belediye Başkanı Yikit, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın saat 10.00’da tüp yüklü kamyonun sanayi sitesindeki tüp depolama alanına gelişi sonrası meydana geldiğini belirterek, "Patlamanın kaynağı tüp, tüp nakli sırasında meydana gelen bir patlama. Mutfak tüplerinin depolandığı bir alan" dedi.


YARALILARIN BİR KISMININ DURUMU AĞIR


Patlamada bir kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Yikit, şu bilgileri paylaştı: "Yaralılarımızın bir kısmının durumu ağır. Kars ve Erzurum’a sevk edilen yaralılarımız var. Bazılarında ciddi uzuv kayıpları ve ağır olan yaralılarımız var. Enkazın tamamıyla ilgili henüz daha bir sonuç alamadık."




Haberin Devamı